Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet

Jørn Dohrmann (DF), medlem af Europa-Parlamentet

DEBAT:

Bedre rammevilkår i stedet for hjælpepakke

Jørn Dohrmann (DF),
Medlem af Europa-Parlamentet
Drenderupvej 30, Vamdrup
 
Det er bedre at hjælpe en fattig fisker ved at give ham en fiskestang, end ved at give ham nogle fisk.
 
På samme måde kan man argumentere for, at det er bedre at give landbruget ordentlige rammevilkår, end at give erhvervet en milliardstor hjælpepakke. Alligevel er det lige præcis, hvad erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen påtænker at gøre.
 
Vilkårene for landmænd i de forskellige EU-lande er vidt forskellige, fordi landene implementerer meget forskelligt. Danmark fortolker eksempelvis meget strengt i forhold til vores naboer i EU.
 
Det går ud over landmændenes økonomi. Samtidig er bidragssatserne til realkreditinstitutterne steget voldsomt på få år, hvilket jeg selv mærker som landmand. 
 
Hvorfor dog ikke sætte ind her først? At sætte milliarder af til hjælp, er som at fodre hunden med sin egen hale. Det holder kun et stykke tid.
 
Desuden vil jeg stille spørgsmål ved en hjælpepakke, der måske nok vil holde nogle landbrug i live, men de var måske bedre tjent med at komme ud af erhvervet? Man skal ikke smide gode penge efter dårlige. I stedet bør man rydde op og ændre vilkårene, så skal de dygtige, danske landmænd nok konkurrere sig ud af krisen.

Publiceret 10 May 2015 18:00