Der var glæde da bamserne ankom til Børnehuset Firkløveret. (Privatfoto).

Der var glæde da bamserne ankom til Børnehuset Firkløveret. (Privatfoto).

Bamse event i Børnehuset Firkløveret i Køge

KØGE: Fri for Mobberi er udviklet af Mary Fonden og Red Barnet 2007 Anti mobbe programmet tager udgangs punkt i, at mobning er de voksnes ansvar. Det er de voksne, som til daglig er sammen med børnene, der har mulighed for at forbygge mobning.  
Børnehuset Firkløveret på Nylandsvej 115-117 i Køge vil gerne arbejde med fri for mobberi, for at skabe fokus på gode børnefællesskaber, så man forsat har/får nogle omsorgsfulde og hjælpsomme individer.
- Vi har fået udleveret en kuffert med materiale som de enkelte stuer/grupper kan bruge alt efter alders gruppen. Der er en stor bamse til gruppen, samt en lille personlig trøste bamse til hvert barn, samtale kort, massage program, rytmik, natur hæfte alle med inspiration til samvær, samtaler og lege i fællesskabet, siger dagtilbudsleder Betina Metzker fra Børnehuset Firkløveret.
Alle medarbejder har den 4. april fået et instruktør kursus, formålet med kursusset er at alle medarbejder bliver præsenteret for Fri for Mobberi som et pædagogisk redskab. De har fået en faglig viden om mobning, og blevet præsenteret for de forskellige værktøjet.
- Den 21. april afholde vi forældre møde hvor Instruktør Rikke Bille præsenteret Fri for Mobberi s værdier og indhold for forældre gruppen. Forældrene massager hinanden med guidning af Rikke. Ud fra at den man masserer, slå man ikke, fortæller Betina Metzker.
Den 5. maj ankom så bamse vennen til Firkløveret.

Bamsernes ankomst

- Vi har i ugerne op til modtaget postkort fra bamse, så vi kunne følge ham på rejsen. Han kommer fra Australien, tog et kort ophold på Hawaii og derefter landede han med faldskærm på børnehave legeplads. Alle børene var ude og lede efter bamse og alle hans små venner. Derefter var der pølsehorn til alle mens bamse udleveret en lille bamse til hvert barn, og fortalt om sin rejse, fortæller Betina Metzker.
I vuggestuen kom postbuddet forbi med en pakke til hver gruppe. I pakken var der en stor bamse, samt en masse små trøste bamse.
Der var et postkort fra bamse, hvor han fortalt om sin rejse og at han glædet sig til at skulle bo i vuggestuen. Bamse skal bo i en hus som Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård er i gang med at lave.
Store bamse får et stort hus og alle de små bamser får også hver sit hus som skal hænge på hver stue i børnehaven.
- Om eftermiddagen på bamsernes ankomstdag var børnenes forældre inviteret på kaffe og kage så de kunne møde vores nye venner, slutter Betina Metzker.
pm

(Privatfoto).

(Privatfoto).

Forældrene kom til kaffe og kage. (Privatfoto).

Forældrene kom til kaffe og kage. (Privatfoto).

Bamserne gjorde stor lykke. (Privatfoto).

Bamserne gjorde stor lykke. (Privatfoto).

Publiceret 11 May 2015 06:00