Få en udendørs læseoplevelse i Nicolai

Onsdag den 13. maj åbner Sommerbiblioteket med 10 bogskulpturer i gården i Nicolai, hvor man hele sommeren ganske gratis kan tage en bog – og også selv give én videre til andre.

Hundredvis af bøger venter lige nu på at få et nyt liv og blive læst, diskuteret og delt af bogglade koldingensere.
Det sker fra onsdag den 13. maj om eftermiddagen, når Sommerbiblioteket i gården i Nicolai åbner for at give og tage læseoplevelser. Biblioteket består af 10 forskellige bogskulpturer i træ, hvor der både er bøger og plads til at sætte sig og læse.
I den sidste måned har koldingenserne kunnet aflevere brugte bøger til at putte i det første bibliotek. Det har rigtig mange gjort, og nu inviteres alle interesserede også til at være med til at sortere de mange bøger og fylde hylderne for første gang. Det sker på onsdag fra 15-17 i gården i Nicolai, hvor åbningen bagefter fejres med et glas bobler.  
 
”Bøger er for mange mennesker indbegrebet af sommer; til afslapning, fordybelse eller inspiration. Derfor er det oplagt at rykke bøgerne ud i sommervarmen, hvor folk er. Sommerbiblioteket skal på én og samme gang være både en skulpturel oplevelse, en inspiration til læsning og en markering af lysten til at give videre til andre, så man skaber et fællesskab på tværs af alder og køn,” siger Kristian Lykkebo, der er koordinator i Nicolai.
 
”Bøgerne i sommerbiblioteket er gratis – og må gerne fjernes fra sommerbiblioteket,” understreger Kristian Lykkebo. ”Men vi håber selvfølgelig, at folk også har lyst til at give en bog, når de tager en.”
Sommerbiblioteket er blevet til i et samarbejde mellem Nicolai og Koldingbibliotekerne – og det er ambitionen, at det kan vende tilbage år efter år som en anderledes måde at formidle fællesskab og læselyst.
”I år åbner Sommerbiblioteket udelukkende i Nicolai. Men allerede i 2016 håber vi at udvide biblioteket, så det dukker op på en lang række lokationer rundt omkring i kommunen – fx på de mest besøgte strande, ude i de mindre byer, ved Skamlingsbanken, i Byparken osv osv. På den måde kan inspirationen til læsning spredes ud over hele kommunen og give en overraskende og anderledes kulturoplevelse, der samtidig samler kommunens borgere,” siger Ole Sønnichsen, formidlingschef på Koldingbibliotekerne.
 
Sommerbiblioteket lukker igen den 16. september.

Publiceret 11 May 2015 16:00