(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Haves - 100 ledige pladser. Søges - Patienter og pårørende

Køge og Roskilde Sygehuse opretter et patientforum til dialog, medbestemmelse og medindflydelse

PATIENTFORUM: Er du patient eller pårørende med relationer til Roskilde og Køge sygehuse? Har du lyst til at hjælpe med at udvikle sygehusene? Og lyst til at komme i dialog med sygehusene om brugernes oplevelser – og til at få medbestemmelse og medindflydelse?
Så er det nu, du skal sende en ansøgning om at komme med i det nye Patientforum, som Roskilde og Køge sygehuse er ved at etablere. Der er 100 pladser i Patientforum, og ansøgningsfristen for at få en af dem er sat til den 18. maj.
- Patientforum er en del Region Sjællands vision om ”Patienten som partner”, og det skal bruges til, at vi sammen med patienter og pårørende får defineret fremtidens sygehusvæsen på brugernes præmisser, fortæller sygehusdirektør Henrik Villadsen, der selv sætter sig i spidsen for det nye Patientforum ved Roskilde og Køge sygehuse.
- De 100 kommende medlemmer af Patientforum skal hjælpe os med at holde fokus på brugernes perspektiv og at kvalificere og nuancere væsentlige beslutningsprocesser på det organisatoriske område.

To møder om året

Patientforum vælger selv en næstformand, der skal arbejde tæt sammen med Henrik Villadsen om dagsordener og arrangementer.
Kalenderen siger to faste møder om året, og hvert medlem forpligter sig til at påtage sig mindst to opgaver hvert år. Desuden skal man deltage i en cirka tre timer lang introduktion til sygehuset som virksomhed.
Blandt opgaverne er eksempelvis at se nærmere på skiltningen på sygehusene og informationsmaterialer til patienterne. Sygehusenes hjemmeside ligger også i opgaveporteføljen, det samme gør patienttilfredsundersøgelser. Desuden skal medlemmerne ”bidrage med brugerøjne” på forskellig vis.
Forummedlemmerne får ikke honorar for deltagelsen, men transportudgifter dækkes efter de almindelige takster i Region Sjælland.
Man tilmelder sig via Region Sjællands hjemmeside, www.regionsjaelland.dk/patientforum, og deltagerne udvælges i første omgang på baggrund alder, køn, diagnoser, forløb osv., så sammensætningen bliver bredest mulig.
Endelig udvælgelse sker efter en runde med personlige samtaler, som foregår på Roskilde Sygehus i perioden 20.–28. maj.
pm

Publiceret 11 May 2015 12:00