Helle Lillethorup, Kim Jønsson, Niels Budolfsen og Connie Shapira. Foto: Peter Friis Autzen

Helle Lillethorup, Kim Jønsson, Niels Budolfsen og Connie Shapira. Foto: Peter Friis Autzen

Ny plan for spillestedet:

Det Bruunske Tøjhus

Det Bruunske Pakhus er vokset ud af sine rammer og søger mod Tøjhuset

Af
Peter Friis Autzen

Det Bruunske Pakhus har været Fredericias spillested i 29 år. Men det kan snart være slut.
Huset har så stor succes, at rammerne er blevet for små. Bestyrelsen foreslår derfor, at husets aktiviteter flyttes til Tøjhuset, der ligger i Gothersgade ved siden af Sømandshjemmet ved J. B. Nielsens Plads.
"Vi har tænkt over det her og talt om det i trekvart år. Nu melder vi ud med idéen, så folk kan tage stilling," siger Det Bruunske Pakhus' daglige leder, Helle Lillethorup.
Sammen med souschef Connie Shapira, bestyrelsesmedlem Kim Jønsson og næstformand Niels Budolfsen præsenterer hun oplægget med en vis nervøsitet. For rigtig mange mennesker nærer stærke følelser for Det Bruunske Pakhus, og et forslag om at lave nogetsomhelst om, risikerer at gøre folk kede af det.
"Vi elsker det her hus, men vi kan ikke se nogen ulempe ved at flytte til Tøjhuset. Vi synes, det er en megagod idé," siger Helle Lillethorup.
Niels Budolfsen supplerer:
"Vi har alle det sådan her," siger han og rækker armene over hovedet i begejstring.

Pakhuset blev for pakket

Pakhus-bestyrelsen har en hel stribe argumenter for at flytte til Tøjhuset.
I år har Pakhuset foreløbig lagt scene til 54 koncerter. Ved 17 af dem var der udsolgt. Så folk er altså gået forgæves til hver tredje koncert. På Tøjhuset ville der være plads til flere mennesker.
Arbejdsforholdene i baren - og med at slæbe møbler mellem etagerne - har medført kritik fra Arbejdstilsynet.
"Sceneloftet er for lavt, og vores tekniske muligheder for god lys og lyd er for dårlige. Hvis vi vil være med, skal vi have mere plads," siger Helle Lillethorup.
På Tøjhuset vil toiletforholdene være bedre. Bar-forholdene ville være bedre. Variationsmulighederne med hensyn til scenestørrelse ville være bedre. Parkeringsforholdene ville være bedre.
Men ville en del af Pakhus-sjælen ikke gå tabt ved at komme til et andet og større hus?
"Nej, jeg tror ikke, at vi mister noget af sjælen," siger Kim Jønsson.

Én størrelse op

I dag kan Det Bruunske Pakhus rumme 130 siddende eller 200 stående publikummer. I Tøjhusets store sal kan der være 250 siddende eller knap 400 stående. I Tøjhusets café kan der arrangeres musik for 110 siddende.
"Så der er ikke tale om, at vi rykker op og bliver et kæmpespillested. Vi rykker én størrelse op, hvilket også vil give os mulighed for at arrangere koncerter med lidt større navne end i dag. Vi har for eksempel været nødt til at sige nej til Loveshop. Et spillested af Tøjhusets størrelse passer bedre til Fredericia," siger Helle Lillethorup.
Hun og bestyrelsen håber på politisk opbakning og en hurtig beslutningsproces, så flytning kan indgå i det kommunale budget for næste år.

null

Publiceret 11 May 2015 06:30