Som formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond var det borgmester Johnny Søtrup, der var den glade giver, da der skulle uddeles kontante gaver.

Som formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond var det borgmester Johnny Søtrup, der var den glade giver, da der skulle uddeles kontante gaver.

Pengegaver:

660.000 kroner til gode formål

Af
Rune Weitling

Det er aldrig kedeligt at være den glade giver, og det er slet ikke kedeligt, når man kan få lov at dele pengegaver til hele 660.000 kroner ud.
Det var ikke desto mindre, hvad formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond, borgmester Johnny Søtrup, forleden kunne ved forårsudlodningen 2015.

500.000 kr. gav fonden til Esbjerg International School til en større udbygning, som er i planlægningsfasen. Støtten er betinget af, at udbygningen bliver effektueret, og skolens udbygning er desuden afhængig af støtte fra andre store fonde.

120.000 kr. fik til Erhvervsakademi Sydvest til ny 2-årig uddannelse som Serviceøkonom med henblik på job inden for servicebranchen. Det kan for eksempel være turisme, hotel og restauration.

25.000 kr. gik til til foreningen Social Aktivitet Mellem Studerende (SAMS). Foreningen arrangerer årligt en stor sportsevent for studerende fra de fem uddannelsesinstitutioner med videregående uddannelser i Kommunen. Foreningen havde sin første event i foråret 2013, der kaldes Kongekampen.

Endelig gav man 15.000 kr. til tre lærerstuderende, som hver får 5.000 kr. Det er Jonas Lautrup Frisk, Sabrina U. Søndergaard og Tina Nygaard Dideriksen

Publiceret 11 May 2015 09:45