Skiltehappening:

'Kunstnergruppe' påtager sig skylden

'Kunstnergruppen Listeria' står bag ophængningen af fem skilte i nattens mulm og mørke

Af
Af Peter Rasmussen

I løbet af natten til søndag har kunstnergruppen Listeria fra Haderslev opsat fem nye byskilte i byen. En talsmand for gruppen fortæller:
"I forlængelse af debatten om Haderslev kan rumme byskilte på tysk, har kunstergruppen ligesom borgmesteren og viceborgmesteren benyttet sig af egenrådighed og taget sagen i egen hånd. Gruppen har opsat  5 skilte med teksten "Hadersleben" rundt omkring i Haderslev." 
Talsmanden for kunstnergruppen fortæller om baggrunden for aktionen:
"Det er handler i bund og grund om, hvem der har ret til at definere byen og de fortælllinger byen rummer. Haderslev skal være et sted der inviterer til forsoning, åbenhed og mangfoldighed. Udviklingen i skiltesagen har hidtil været præget af det modsatte."
Kunstergruppen er stiftet i protest mod den dominerende forestilling om, at Haderslev skal defineres af et svagt flertal. Gruppen kalder det et oprør mod den stigende grise-danskhed, hvor flertallet afviser nye måder at tænke på. Deraf navnet Listeria. 
"Vi er trætte af, at vores by skal være præget af ensidet forestillinger om, hvordan tingene forholder sig. Hvis byen skal udvikle sig, må man se på hvordan tiltag, i såvel byens fysiske som mentale tilstand, kan bidrage til nytænkning," siger talsmanden for gruppen.
I skrivende stund - mandag klokken 17.00 - hænger skiltene stadig hvor de er hængt op.
 

Publiceret 11 May 2015 17:00