Dorthe Lund fra Give er en af de 16 kvinder (på to hold), der for tiden undervises i selv at kunne undevise professionelt i Yoga. Foto: Jørgen Flindt

Dorthe Lund fra Give er en af de 16 kvinder (på to hold), der for tiden undervises i selv at kunne undevise professionelt i Yoga. Foto: Jørgen Flindt

Der åbner sig en dør til nye rum

Midt i Vejle undervises kommende yoga-instruktører. En uddannelse der er flyttet fra Aarhus til Vejle

Af
Jørgen Flindt

De otte kvinder trækker vejret dybt og en kvindestemme lyder:
“Stræk tæerne og kom ned i haren”.
Bag den sorte snak er der nu mening i galskaben, for instruktøren er ved at undervise kommende yoga-instruktører.
Sidste år fik Vejle en ny uddannelse til byen, nemlig en yoga-skole, der hedder Dansk Yoga, og den er ikke hverken voldsom stor eller fyldt med elever med skoletasker og lærere med tavlekridt i hænderne.
Her er omvendt højt til loftet, lyst og venligt og ro til det, der drejer sig om.
At uddanne sig til at kunne undervise andre i yoga.
”Det er som om, der hele tiden åbner sig nye døre ind til nye, lyse, store rum, Jeg er blevet helt grebet af yoga, og af det som det giver mig. At jeg kommer i balance med mig selv. Det vil jeg gerne lære at undervise i, og jeg valgte uddannelsen hos Dansk Yoga fordi, det virker til at være det mest seriøse sted. Det tager to år, og der stilles krav her, og vi skal forberede os meget. Det har jeg det godt med. Hvis det var sådan noget med at tre uger senere, så kunne jeg undervise, vil det ikke give mening. Det giver mening her, og det vi lærer er fantastisk,” siger Dorthe Lund, som tager turen fra bopælen i Give til Vejle en gang i ugen for at uddanne sig.

Fra Aarhus til Vejle

Skolen i Vejle har tidligere ligget midt i Aarhus, men huslejen blev for høj, og man kiggede efter nye lokaler. I Vejle underviser Helle Yde og Anette Meldgaard, og da Helle i forvejen bor i Vejle, var Vejle også en mulighed. Da lokalerne i Vedelsgade overfor musikteatret blev ledige, slog man til.
”Det er et flot og godt sted med en god energi. Vores elever kommer både fra nær og fjern, så om det er Vejle eller Aarhus har som sådan ikke den helt store betydning. Vi dækker vest for Storebælt, mens vore søsterskole i Valby dækker øst for storebælt,” forklarer Helle Yde.
Stedet er ikke kun skole, for der er også almindelig Yogahold, og deriblandt et herrehold.
”Det har vi hver mandag, og det går rigtigt fint. Mænd er helt bestemt også velkommen på de andre hold, men vi har gode erfaringer med rene mande-hold,” siger Helle Yde.
Denne dag er der dog kun kvinder til stede. Og hvad haren er indenfor yoga, melder historien ikke noget om.

Helle Yde er en af de to instruktører på Dansk Yogauddannelse i Vejle.

Helle Yde er en af de to instruktører på Dansk Yogauddannelse i Vejle.

Publiceret 12 May 2015 18:00