Børnehavebørnene havde fod på bolden ved det første børnehave-træf på Køge Boldklubs baner. Børnehavebold er blevet til i samarbejde med HB Køge, Castus og Nordea Fonden. (Foto: JCJ).

Børnehavebørnene havde fod på bolden ved det første børnehave-træf på Køge Boldklubs baner. Børnehavebold er blevet til i samarbejde med HB Køge, Castus og Nordea Fonden. (Foto: JCJ).

Køge BK tog fat på projekt børnehavebold

FODBOLD: Mandag den 11. maj startede et nyt projekt i Køge Boldklub, der handler om at skabe netværk mellem dagsinstitutioner og foreningsliv – det hedder Projekt Børnehavebold, og er et samarbejde mellem seks børnehaver, Castus, HB Køge og Køge Boldklub. Nordea fonden har desuden ydet økonomisk støtte til projektet - så børnehaverne får bolde med hjem efter besøget.
Idémanden bag projektet er børnechef Frederik Ullerup, Køge Boldklub.
- Det har altid været sjovt for børn at lege med en bold – lige fra de helt små til de helt store! Bolden opfordrer til en masse leg både alene og sammen med andre, og udfordrer barnet motorisk. Det er både kropsligt og socialt udviklende at spille bold! Der er i disse år stort fokus på børns sundhed, og det er vigtigt at børnene fra de er helt små vænnes til sunde vaner og sunde interesser. Det er sjovt at være god til noget, at kunne bruge sin krop, og få fælles oplevelser med andre børn og mor og far, siger Frederik Ullerup.
- Langt de fleste organiserede tilbud om leg og træning med bold i foreningerne starter ved 5-6 års alderen. Tilbud til yngre børn finder man typisk i svømmeklubber og gymnastikforeninger, der alle giver børnene nogle fantastiske udfordringer, men vi synes bolden mangler, siger Ullerup.

Ideen

- Ideen går ud på at give alle børnehaver i Køge Kommune mulighed for at få ideer og inspiration til, hvordan man kan lade boldlege og boldmotorik være en del af dagligdagen i institutionerne.
- I Køge Boldklub har vi de seneste to år tilbudt hold for de 3-4-årige, og det er på baggrund af de erfaringer, at vi nu går sammen med HB Køge og Castus om Projekt Børnehavebold, fortæller Frederik Ullerup.

Fremgangsmåden

Børnehaver inviteres til at deltage i projektet. De kommer på besøg tre gange over foråret og leger og spiller udendørs ved Køge Boldklubs baner. Her stiller Køge Boldklub træner og materialer til rådighed, og har organiseret træningen ud fra Køge Boldklubs Børneafdelings principper for Børn til Bold træning.
Det foregår i tidsrummet kl. 9-11, så børnene kan være tilbage til frokost i institutionerne. Pædagogerne tilegner sig her ud fra mesterlære princippet indsigt i, hvordan man kan arbejder med børn og bold i den alder.
Det er Køge Boldklubs store ønske, at kommunen også på sigt får lyst til at bakke op om projektet.
Projektet startede som nævnt mandag den 11.maj ved Køge Boldklubs klubhus, hvor de første to institutioner, Spiren i Køge og Guldminen i Bjæverskov kom forbi.
Projektet fortsætter i dag tirsdag og i morgen onsdag samt mandag, tirsdag og onsdag i uge 21, afsluttende med en stor boldfest for alle seks institutioner fredag den 29. maj på Køge Stadion.
pm

null

Publiceret 12 May 2015 06:00