Oversigtskort over Grønninghoved Strand, hvor byggesagsbehandlerne holder til i pinsen. Foto: Kolding Kommune

Oversigtskort over Grønninghoved Strand, hvor byggesagsbehandlerne holder til i pinsen. Foto: Kolding Kommune

Sommerhusejere vejledes om ulovlige forhold

I pinsen flytter Kolding Kommune sit byggesagskontor på Grønninghoved Strand syd for Kolding. Formålet er at rådgive sommerhusejere, der skal lovliggøre deres ejendomme.
Tidligere screeninger har vist, at der er ulovlige forhold i omkring 75 procent af sommerhusene i Kolding Kommune. Fire byggesagsbehandlere tilbyder vejledning fredag den 22. maj og pinselørdag fra klokken 10-16.
 

“I mange tilfælde vil det kunne klares med en ansøgning eller en opdatering af BBR-registeret. I andre tilfælde skal der mere til, for eksempel nedrivning af et udhus, der står for tæt på skel,” fortæller sagsbehandler Hanne Thomsen, der understreger, at indsatsen for at bringe orden i de ulovlige forhold ikke blot handler om regler og paragraffer, men først og fremmest skal sikre ordentlige forhold for beboerne i området. Hvis udhuse og tilbygninger står for tæt på skel, kan det blive et spørgsmål om liv eller død, hvis der opstår brand i et hus. Når bygningerne står for tæt på hinanden vil branden let kunne sprede sig med katastrofale følger.
 

Byggesagsbehandlerne tager kommunens campingvogn 'Smutti' med som kontor og stiller den ved “Børnenes Vel”.

Publiceret 12 May 2015 13:00