Skildpadderne i Madsby legepark er hovedsagelig nordamerikanske arter. Foto: Ronni Røjgaard

Skildpadderne i Madsby legepark er hovedsagelig nordamerikanske arter. Foto: Ronni Røjgaard

Madsby Legepark:

Folk smider skildpadder i søen

Antallet af sumpskildpadder i Madsby Legepark stiger.
I forbindelse med forårsrengøring af de kunstige søer i legeparken, bliver parkens sumpskildpadder hvert år omhyggelig rengjort og optalt. I år viste optællingen, at der var flere skildpadder end sidste år. Og det er ikke fordi, de formerer sig naturligt. Ifølge holdleder Ronni Røjgaard i parken ville dette være en 'biologisk sensation', da det endnu ikke er dokumenteret at de arter, der er i Madsby legepark, kan formere sig naturligt i Danmark.
“I Madsby legepark startede vi for få år siden med 12 skildpadder, og årets optælling viste at der nu er 46 skildpadder i søen, så der er tilsyneladende et stort behov for at omplacere sumpskildpadder, der er blevet for besværlige til et almindeligt akvarium,” lyder det fra Ronni Røjgaard.
Skildpadder i naturen kan være en alvorlig trussel mod naturligt hjemmehørende padder og insekter, og derfor er udsætning af ”kæledyr” en meget dårlig ide - og det er også ulovligt. Madsby legepark tilbyder i nogle tilfælde at tage imod sumpskildpadder, men kun som nødnødløsning.

Publiceret 12 May 2015 07:00