Faglærer Maria Vendelbo Madsen, Maud Lauritzen: Guldmedalje, Tina Mandau Schmidt: Sølvmedalje, Lina Jeggesen Paul: Guldmedalje, Ditte Jensen: Guldmedalje, Susanne Damgaard: Sølvmedalje, Annemette Hastrup Wilkens, Anne Birgitte Pregaard Christensen:, Guldmedalje og Trine Gernhøfer. (Privatfoto).

Faglærer Maria Vendelbo Madsen, Maud Lauritzen: Guldmedalje, Tina Mandau Schmidt: Sølvmedalje, Lina Jeggesen Paul: Guldmedalje, Ditte Jensen: Guldmedalje, Susanne Damgaard: Sølvmedalje, Annemette Hastrup Wilkens, Anne Birgitte Pregaard Christensen:, Guldmedalje og Trine Gernhøfer. (Privatfoto).

Det regnede med medaljer hos ernæringsassistenterne

EUC Syd i Aabenraa skrev historie, da ernæringsassistenterne afsluttede deres svendeprøvermed fantastiske resultater: 6 ud af 8 fik medalje.

4 fik guld og 2 sølv - og havde det ikke været for en enkelt ups'er med en salt- og sukkerforveksling, var det endt med rene 12-taller i den praktiske del af eksamen. Det kræver et gennemsnit på 12 at få guld og et gennemsnit på 11 at få sølv.
Allerede ved det første møde med klassen, vidste underviser Maria Vendelbo Madsen, at det var en særlig klasse. Fra dag ét var der en samlet og studievant tilgang til det at modtage læring. Det var helt unikt og med til at betyde, at hele holdet præsterede så overbevisende. Fælles for eleverne var, at de havde enten en gymnasial eller en anden faglig uddannelse bag sig.
Det samlede gennemsnit er endt på 11.2 og selvom det måske giver anledning til at tro, at det så er nemt at blive ernæringsassistent, så tager man fejl! Det kræver som alle uddannelser flid og hårdt arbejde. Der er skriftlige opgaver, hvor der beskrives, beregnes og vurderes, hvorfor og hvad der er god hverdagsmad til en bestemt målgruppe fx ældre, syge eller børn.
Samtidig er det vigtigt, at ernæringsassistenterne lærer at håndtere råvarerne. De kan ikke bare sammensætte dem, men også tilberede måltid, så det smager fantastisk og ser lækkert ud.
Mange vælger efter de tre års uddannelse til ernæringsassistent at læse videre med en overbygning som enten teknolog eller professionsbachelor i Ernæring og sundhed.

Publiceret 13 May 2015 13:46