Grønt Forum udlåner æblepresser

Jelling Sparekasses fond har med en bevilling på 12.000 kroner gjort det muligt for Grønt Forum at udlåne en æblepresse til alle foreninger i Vejle Kommune, som har lyst til at samle deres medlemmer omkring en sjov aktivitet, der samtidig giver sund saft på bordet. Kontakt Grønt Forum på tlf. 26293865.
Børn og voksne i alle aldre kan være aktivt med. Først skal æblerne rives og derefter skal pulpen, som de revne æbler kaldes, hældes op i selve æblepressen. Saften tappes på de rene flasker, man selv har taget med. Herefter kan man vælge enten at homogenisere flaskerne eller putte mosten på fryser til senere brug. Sådan skriver Grønt Forum i en pressemeddelelse.
Mosteriet er et lille æblemosteri, der kan levere 80 liter æblemost i timen. Det er enkelt at betjene og fylder ikke mere, end at det kan ligge i en personbil, med et stort bagagerum eller med sæder, som kan lægges ned. Det kan selvfølgelig også ligge på en trailer.
Anlægget skal tilsluttes strøm og vand. Derfor følger der både en kabeltromle og en vandslange med. Anlægget er enkelt at betjene og står nu og venter på, at det skal blive efterår, så det kan komme ud at arbejde. Alle lokalråd, borgerforeninger, grundejerforeninger med videre er velkomne til allerede nu at bestille mosteriet til efterårets arrangementer. Grønt Forum forventer at der bliver run på mosteriet i den forholdsvis korte periode, hvor der kan laves æblemost, så det er godt at være ude i god tid med at få lavet en aftale om at låne anlægget.
Der er nogle enkle betingelser for at låne anlægget: Foreningen skal være medlem af Grønt Forums netværk, hvilket er gratis. Der skal indbetales et depositum på 500 krroner, når anlægget udleveres. Det koster 150 kr. i leje/dag. Pengene går til reparation og til opsparing til et nyt anlæg. Man skal selv hente og aflevere anlægget rengjort i Hover Uhrhøj, hvorfra anlægget efter aftale udleveres.

Publiceret 13 May 2015 18:00