The Beatophonics er Rasmus Schrøder, Flemming Koch og Søren Koch. Deres debutplade hedder The Beatophonics.

The Beatophonics er Rasmus Schrøder, Flemming Koch og Søren Koch. Deres debutplade hedder The Beatophonics.

Lokalt 60’er-beatorkester har fået pladekontrakt

Beatophonics udgiver plade

Af
Peter Friis Autzen

“Det er fedt”.
Trommeslager Flemming Koch smiler bredt. Hans band, Beatophonics, har fået en pladekontrakt og udgiver i denne uge deres debutpladen.
Og ja: Den udkommer rent faktisk som plade. Altså på vinyl. Men også på cd og stream.
The Beatophonics har eksisteret i fem år og voksede ud af de tre musikeres tidligere band, Beatles-projektet Beat The Meetles.
“Vi kopierede Beatles meget nøjagtigt og præcist. Men til sidst blev den form for stram, og vi fik lyst til at udforske 60'ernes beat-musik mere,” siger Flemming Koch.
Med “vi” henviser han til de to andre medlemmer af The Beatophonics. Det er Rasmus Schrøder, som spiller bas og synger, samt guitarist og sanger Søren Koch, som trods navnesammenfaldet ikke er i familie med Flemming Koch.
Halvdelen af pladens 14 numre er fortolkninger. Den anden halvdel er originale sange, blandt andet “I Thank You,” som allerede er spillet omkring 5.000 gange på youtube.

Beat er mere end Beatles

The Beatles og The Rolling Stones er de altoverskyggende navne, når man snakker om 60'ernes beat-musik.
“Men når man dykker ned under de to orkestre, opdager man et væld af fede bands og musik. Det begyndte vi at dyrke og skabte The Beatophonis, hvor vi kunne dyrke det her pissefede musik og det drive, der er lyden og stilen fra dengang”, siger Flemming Koch.
The Beatophonics gjorde det så godt, at en af de gamle beat-koryfæer fra 60'erne, Keld Heick, forelskede sig i bandet og turnerede med dem for at spille sine gamle pigtrådsklassikere.
“Det er som at blive 18 år igen. Som at komme hjem igen” sagde Keld Heick dengang til Lokalavisen.
Han skamroser stadig orkestret, der siden tog endnu et skridt og ikke længere “kun” spillede kopi-numre, men også skrev egne, nye sange med den gode gamle lyd.

Håber på succes

Flemming Koch spillede i sin tid i poprock-orkestret Kick The Kangaroo, som i flere omgange var tæt på det store gennembrud.
“Og jeg håber da også, at The Beatophonics bliver en succes. Men dengang handlede alt om at slå igennem. Man blev helt forpustet. I dag hviler jeg meget mere i musikken. Det handler om at spille. Men det ville da være fedt at nå ud til de voksende beat-miljøer i for eksempel Sverige og England. Indtil videre er vi blevet godt modtaget,” siger han.

Publiceret 13 May 2015 08:00