Klimaminister Rasmus Helveg Petersen gæster Det Grønne Hus i Køge mandag den 18. maj. (Pressefoto).

Klimaminister Rasmus Helveg Petersen gæster Det Grønne Hus i Køge mandag den 18. maj. (Pressefoto).

Minister-interesse for den grønne omstilling i Køge

Åbent hus med ministerbesøg mandag den 18. maj

KØGE: Det Grønne Hus er Køge Kommunes lokale grønne omstillingscenter og borgernes mulighed for at blive inspireret til en mere klimavenlig hverdag.
På mandag den 18. maj kommer klimaminister Rasmus Helveg Petersen til Køge for at høre, hvordan Det Grønne Hus arbejder med de globale klimaspørgsmål i en lokal kontekst, hvor fokus er på at inddrage kommunes borgere i en øget opmærksomhed på den klimaudfordring, vi står over for.
Det er Det Grønne Hus formål at bidrage til en bæredygtig udvikling, og huset hjælper borgere, virksomheder og institutioner i Køge Kommune med at øge handlemulighederne, så miljøhensyn i dagligdagen opleves som helt naturligt og sund fornuft.
Som borger kan du komme ind og se eksempler på regnvandsløsninger, låne el-cykler og el-målere samt få gode råd til energibesparelser i din bolig.
Viden giver energi og energi får du også i cafeen, som serverer velsmagende og klimavenlig mad - en frokostret og noget til den søde tand. Alt sammen med omtanke for miljø- og klimabelastningen i produktionen og transporten af produkterne.

Åbent hus med ministerbesøg

Mandag den 18. maj kl. 15.00-17.00 holder Det Grønne Hus, Vestergade 3 i Køge åbent hus. Cafeen inviterer indenfor til en gratis smagsprøve på noget af den klimavenlige mad, du kan nyde i husets have eller tage med dig i en lille frokostboks.
 
Kl. 16.00 kommer Klima-, Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen på besøg for at høre mere om, hvordan Køge Kommune og Det Grønne Hus sammen arbejder med involvering af borgere i den lokale indsats for at nedbringe co2 udledningen og håndtere de resultater, vi allerede nu oplever af klimaforandringerne.
Mette Jorsø, udvalgsformand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune byder ministeren velkommen og fortæller kort om ambitionerne for huset.
Jacob Skjødt Nielsen, daglig leder af Det Grønne Hus glæder sig til besøget fra Christiansborg.
- Det er en stor fornøjelse at få besøg af en minister for vores område. Det kan forhåbentlig være med til at udbrede kendskabet til hvordan vi skaber resultater ved at arbejde både helhedsorienteret og borgerrettet med de mange problemstillinger, som relaterer sig til den lokale grønne omstilling.
 
Alle, der har interesse i at høre om husets arbejde, møde ministeren og få en klimavenlig smagsprøve er velkomne fra kl. 15.00.
pm

Publiceret 13 May 2015 06:00