Mange deltog i indvielsen af et stort kunstværk i Give

Mange deltog i indvielsen af et stort kunstværk i Give

Så skinner Solhjulet over Give

Mange mødte frem, da det store kunstværk, Solhjulet, blev indviet i Give

Af
Af: Jørgen Flindt

13 meter høj og på plads og nu også officielt sagt velkommen til.
Solhjulet, der står i rundkørslen ved Vejlevej ved Give, blev tirsdag indviet med flag på flagstængerne og med taler i et telt, der var fyldt til bristepunktet.
"Det er overvældende med så mange fremmødte, og det er overvældende at komme kørende hertil og se kunstværket stå der, stor, flot og fantastisk. Give er Danmarks største galleri, og det er ingen vist i tvivl om længere," sagde borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V) blandt andet til de mange fremmødte.
Og fremmødte var der mange af. Stole måtte hentes til, for man havde håbet på 160 fremmødte, men der kom over 200.
"Det er dejligt at så mange kommer. Vi har glædet os til denne dag, og ja, haft sommerfugle i maven. Men nu er det på plads, og det er en fantastisk dag. Det er efterhånden seks år siden, at bestyrelsen først fik en tanke om tre store værker ved rundkørslerne, og nu er den første så plads. Det har været en lang rejse," sagde formanden for skulpturby.dk, Flemming Holm.
Det er skulpturby.dk, der har været primus motor på at få Solhjulet til Give.
Det er kunstneren Bo Karberg, der har lavet skulpturen. Den, og de andre planlagte værker, skal have inspiration i de cirka 5.000 år gamle skivehjul fundet ved Pilkmosen udenfor Give.

Publiceret 13 May 2015 11:39