(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Sikker cykelsti til Lellinges skolebørn

CYKELSTI: Køge Kommune går nu i gang med at gøre vejen til skole mere tryg for Lellinges skolebørn.
Cykelstien mellem Lellinge og Vemmedrup udvides, mens 'byporte' i hver sin ende af Lellinge skal få bilisterne til at sætte farten ned. Arbejdet er færdigt til det nye skoleår.
Når skoleeleverne fra Lellinge skal tilbage i skole efter sommerferien, kan de glæde sig til at få ekstra plads på cykelstien til og fra skolen i Vemmedrup.  Køge Kommune tager nemlig hul på at udvide den eksisterende cykelsti, så den bliver til en dobbeltrettet cykelsti med plads til cyklister i begge retninger.
Lellinge og Vemmedrup skole er i gang med at blive sammenlagt, og de sidste i elever i 1.–5. klasse flytter lige nu fra Lellinge til skolen i Vemmedrup. Der er derfor behov for at øge sikkerheden på cykelstien mellem de to byer, der går langs den meget trafikerede Ringstedvej.
De mange elever, der skal cykle til skolen i Vemmedrup skal selvfølgelig opleve, at de har en tryg og sikker vej til og fra skole. Jeg ved, at mange børn og deres forældre gerne havde set, at de fortsat kunne gå i skole i Lellinge. Det har desværre ikke været muligt, så vi må gøre, hvad vi kan for at både børn og forældre er trygge ved cykelturen,”siger Mette Jorsø, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge.
Cykelstien udvides til en dobbeltrettet cykelsti i den sydlige del af Ringstedvej. Dermed slipper langt de fleste elever for at krydse Ringstedvej. Det meste af Lellinge by ligger syd for Ringstedvej, og eleverne kan derfor koble sig på cykelstien uden at krydse vejen.
Til de få elever som bor nord for Ringstedvej, bliver der lavet en overgang med en krydsningshelle på vejen, så de kan komme sikkert over til cykelstien. Den vil også medvirke til, at bilisterne tager toppen af farten ved overgangen.
pm

Sikker cykelsti til Lellinges skolebørn

Køge Kommune udvider den eksisterende cykelsti på Ringstedvej mellem Lellinge og Vemmedrup/Yderholm. Det sker primært for at skabe en mere sikker  til de mange elever, som skal cykle fra Lellinge til Vemmedrup for at gå i skole. Arbejdet starter i uge 21 og forventes færdig i løbet af juli.

Langt det meste af Lellinge by ligger syd for Ringstedvej, som går gennem Lellinge. Derfor udvides cykelstien i den sydlige del af Ringstedvej, så de fleste elever ikke skal krydse Ringstedvej for at komme ud på den dobbeltrettede cykelsti.

Der bliver lavet en overgang på vejen i form af en krydsningshelle, så de få elever som er nødt til at krydse Ringstedvej, kan komme sikkert over til cykelstien.  Hellen vil samtidig betyde, at bilisterne vil sætte hastigheden ned ved overgangen.

I forbindelse med den nye cykelsti laves der også en midterhelle i den anden ende af Lellinge. Der opsættes belysning på cykelstien mellem Lellinge og Vemmedrup, mens belysningen udskiftes på Ringstedvej gennem Lellinge by.

Publiceret 13 May 2015 12:00