Der var fest og stemning i skolegården da Solrød Privatskole fejrede 40 års jubilæum. (Privatfoto).

Der var fest og stemning i skolegården da Solrød Privatskole fejrede 40 års jubilæum. (Privatfoto).

Sydkystens Privatskole er fyldt 40 år

SOLRØD: Solen skinnede fra en skyfri himmel da Jeppe og Katrine fra DR-programmet ”Lille Nørd” løb på scenen på Sydkystens Privatskole i fredags, og skolens elever og forældre stod klar til at give dem en varm velkomst efter ugers utålmodige venten.
Anledningen for hele arrangementet var skolens 40-årige jubilæum. Skolen ligger i dag stadigvæk bag det gamle rådhus, det der nu er Dansk Kennelklub; men hvor den i begyndelsen lejede sig ind i lokaler her, så er der gennem årene bygget mere og mere til, så der nu kun undervises i egne lokaler.
Skolen er på 40 år kun på sin tredje leder: Efter Hans Poulsen kom Jytte Bahn Petersen og nu er det så Kim Bertram, der sætter sit aftryk på skolen.
I samråd med skolens elevråd havde skolen gravet dybt i lommerne og sørget for DJ, pølsevogne, pandekagevogn, popkorn- og slushicemaskiner, hoppeborge, rodeotyr, sumobrydning, udskænkning af diverse læskende drikke samt showet med Lille Nørd.
Hele skolegården var fyldt op med glade elever og forældre, der fik det til at summe af sommer og Bakkestemning i hele tidsrummet mellem klokken 12-17.
Skolen besluttede at afholde dette arrangement for skolens eksisterende elever og deres forældre, da de alle fortjente en hyggedag iført alt andet end arbejdstøj.
- Det er sjældent, at vi har lejligheden til at give noget tilbage til vore elever og forældre for deres flotte opbakning og deres store engagement. Vi mødes ofte på skolens arbejdsweekender, men får her sjældent tid til at sætte os ned og hygge os. siger skolelederen Kim Bertram.
- Når der bliver spurgt til, hvordan det står til på skolen, fortæller Kim gerne hvordan Sydkystens Privatskole blev en succes tidligt i skolens historie og det stadigvæk er det. Den er selvfølgelig fulgt med tiden; dog uden at miste ånden og sine grundholdninger. Vi lægger stadigvæk vægt på, at der skal være ro i undervisningen, man taler én ad gangen, og at man sædvanligvis sidder på sin stol. Vores målsætning er, at eleverne skal gå ud med et godt fundament i alle de fag, skolen tilbyder; men især i dansk, regning, matematik, sprog og historie, siger Kim Bertram.
pm

(Privatfoto).

(Privatfoto).

Publiceret 13 May 2015 12:00