Der bliver masser af droner i Varde den 16. maj

Der bliver masser af droner i Varde den 16. maj

DM i droneræs på Varde Flyveplads

Løbet på Varde Flyveplads er det første af en serie på tre løb i Danmark

Fire små lynhurtige droner flyver i lav højde hen over græsplænen, gennem gummiringe og uden om flag mens de fire piloter tilsyneladende ser i en helt anden retning. Det vil være synet den 16. maj på Varde Flyveplads. Her er Esbjerg Modelflyveklub vært ved Danmarks første af tre officielle Aerial Grand Prix-løb for droner.
For bare få år siden var det næsten utænkeligt at man kunne løfte et kamera med en sådan maskine og tilmed transmittere direkte video fra dem. Men det er netop det piloterne gør brug af. Deltagerne, der kommer fra hele landet, flyver ved brug af såkaldt FPV udstyr. Forkortelsen FPV står for First Person View og tillader piloten at se gennem dronens påmonterede kamera. Piloten ser billedet fra kameraet gennem videobriller og kan ved hjælp af disse navigere dronen gennem forhindringerne på banen uden på noget tidspunkt at have øjenkontakt med maskinen.

Første i Danmark

Løbet på Varde Flyveplads er det første af en serie på tre løb i Danmark.

Kig forbi

Skulle du have lyst til at se forbi Varde flyveplads og opleve de 20 piloter kæmpe om førstepladsen i første afdeling af Danmarksmesterskabet, er publikum selvfølgelig velkomne den 16. maj med 17. maj som reservedag i tilfælde af dårligt vejr. Der er gratis entre.

Publiceret 14 May 2015 05:00