Folk og fæ indtager ny plænescene

Der er Folk & Fæstival sidst på ugen, hvor plænen ved biblioteket bliver nyt omdrejningspunkt.

Festival Det er blot et år siden Folk & Fæstival for første gang løb af stablen i forbindelse med flytningen af Syddansk Musikkonservatoriums Folkemusiklinje fra Odense til Esbjerg.
I år vil den nye scene Plænen præsentere upcoming folkbands fra ind- og udland på græsplænen foran spillestedet Huset og biblioteket, og arrangørerne ønsker en akustisk og intim lyd og stemning. Koncerterne, der foregår fredag og lørdag i Kristi Himmelfartsferien, kan nydes af alle uanset alder. Og så er det endda gratis.
Plænens musikprogram tilrettelægges af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra folkemusikkens vækstlag. Plænens koncertprogram bliver først afsløret lige inden fæstivalen, men det kan afsløres, at der vil være en god blanding af musikere fra hele landet og selvfølgelig også fra både folkemusiklinjen og den rytmiske linje på konservatoriet i Esbjerg. Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.
Blandt fæstivalens det helt unge optrædener er Fanø Fiddlers Young Edition, som skal spille på Esbjerg Hovedbibliotek fredag eftermiddag.
”Fanø Fiddlers Young Edition formår at kombineret en lav gennemsnitsalder med et højt ambitionsniveau, og det går rigtig fint i tråd med Folk & Fæstival. Her skal der være plads til alle både på scenerne og blandt publikum. Det er vigtigt at repræsentere både tradition og fornyelse, og derfor præsenterer vi både legendariske og upcoming orkestre,” siger fæstivalkoordinator, Casper Mikkelsen.

Publiceret 14 May 2015 11:15