Regionerne springer krumspring for en bedre økonomiaftale

Af
Af Liselott Blixt

MF og sundheds- og psykiatriordfører for Dansk Folkeparti.

Regionerne har afleveret et budskab til finansministeren om, at regionerne skal tilføres flere penge på grund af de voksende medicinudgifter.
Regionerne siger, at det nu er til spørgsmål om at spare på enten personale eller medicin.
Jeg mener, at regionerne springer krumspring for at få en bedre økonomiaftale, og derfor klandrer de nu den dyre sygehusmedicin.
Fakta er, som vi kan se på Folketingets økonomernes oplæg, at sundhedsvæsnet økonomi stagnerede i 2009, da krisen kom, og indtil 2014, hvor beregningerne løber til, er der ikke afsat flere midler.
Lægemiddelindustriens tal viser også, at der blev brugt mindre penge på lægemidler i de år. Samtidig ved vi, at vi har fået flere operationer og behandlinger, så nu kan personalet altså ikke klemmes mere, og derfor retter regionerne skytset mod medicinen, men jeg mener, det er forkert, at medicinen udråbes til at være den store syndebuk.
Vi ved, at med den rigtige medicin kan vi fastholde folk i arbejde og hindre indlæggelse. Selvfølgelig vil vi se medicin, som når det er nyt, er dyrt. Men ønsker vi innovation og medicin, som er skræddersyet til den enkelte patient, så er det dyrere at behandle få, men til gengæld skal man ikke igennem flere forskellige typer af medicin.
Jeg ved, at vi i fremtiden vil se visse biologiske præparater, der mister deres patent, og derved kan vi spare en del penge de nærmeste år på kopimedicin. Jeg mener, at vi ikke skal spare på sundhedsområdet – og da slet ikke på personalet, som allerede nu er presset til det yderste.
Derfor vil Dansk Folkeparti sikre, at de penge vi afsætter til sundhedsvæsnet ikke trækkes ud et andet sted.

Publiceret 14 May 2015 13:00