En ny sæson med Sønderjyllands Symfoniorkester står for døren. Foto: Patricio Soto

En ny sæson med Sønderjyllands Symfoniorkester står for døren. Foto: Patricio Soto

Symfoniorkester er klar til ny spændende sæson

Sønderjyllands Symfoniorkester har præsenteret indholdet af den kommende sæson

Den kommende sæson med Sønderjyllands Symfoniorkester bringer orkestret – og publikum – vidt omkring i den symfoniske verden, fra den store orkestermusik til de mere underholdende koncerter.
Orkestrets chefdirigent, Shao-Chia Lü, starter sæsonen den 11. september sammen med Eva Steinaa, som det sønderjyske publikum allerede kender; hun nåede nemlig at spille i orkestret et halvt års tiden, inden hun fik stillingen som solooboist i DR SymfoniOrkestret. Hun er solist i Richard Strauss' Obokoncert.
Shao-Chia Lü er ikke den eneste taiwanesiske dirigent i orkestret den kommende sæson. Publikum kan også møde den 32-årige taiwaneser Tung-Chieh Chuang, der har vundet en koncert med orkestret i Malko-konkurrencen for unge dirigenter.
Der er også gensyn med pianisten Gerhard Oppitz, der spiller Brahms klaverkoncert nr. 2.
En anden solist er den franske stjerneviolinist Renaud Capuçon, der folder sig ud i Korngolds violinkoncert.
Udover de internationale stjerner kan man naturligvis også mød en række af Sønderjyllands Symfoniorkesters egne dygtige musikere.
Alexandru Radu, som til daglig er førsteviolinist i orkestret, spiller Brahms' Violinkoncert. Mihaela Oprea er til hverdag koncertmester for andenviolinerne, men hun er også solist i Wieniawskis Violinkoncert nr. 2.
Desuden er der mulighed for at opleve Per Nielsen på trompet sammen med orkestret. Denne gang har han sine strygerkolleger fra orkestret med sig til to kirkekoncerter, og nu får publikum således mulighed for at opleve numre som ”I skovens dybe stille ro” og Leonard Cohens ”Hallelujah” med stort orkester.
I august kan man høre godbidder fra sæsonen ved to gratis ”Smag på sæsonen”-koncerter i Esbjerg og Sønderborg.
Billetsalget til den nye sæson starter tirsdag den 12. maj.

Publiceret 14 May 2015 08:00