Tømrer Nielsen, som Niels-Jørn Nielsen kalder sig selv, er glad for sin lejede el-bil. Foto: Jacob Hove

Tømrer Nielsen, som Niels-Jørn Nielsen kalder sig selv, er glad for sin lejede el-bil. Foto: Jacob Hove

Tømrer vil være CO2-neutral

Benzinslugeren er udskiftet med el-bil, som kører på gratis strøm

Af
Af Jacob Hove

“Jeg sætter handling bagved mine ord.”
Sådan siger Niels-Jørn Nielsen, også kendt som Tømrer Nielsen, der har skilt sig af med sin gamle kassevogn og læsset alt sit værktøj over i en el-bil.
Enkeltmandsvirksomheden tilbyder blandt andet energirenovering, og det er på den baggrund, at han har valgt at skille sig af med benzinslugeren.
“Når jeg råder folk til at sætte energivinduer i hjemmet, fordi det sparer dem penge, giver mindre CO2-udledning og er til gavn for klimaet, så hjælper det ikke noget, at jeg kører rundt i en Toyota Proace, som kører 12-13 km/l,” siger Niels-Jørn Nielsen.

Gratis opladning

Bilen, som er leaset hos Avis, oplader han gratis på Abelones Plads. I alt sparer det ham ca. 40.000 kroner om året, viser hans egne beregninger, og den besparelse har fået Niels-Jørn Nielsen til at sænke sin timepris.
Tømrer Nielsen startede oprindeligt i Svendborg, men flyttede til Vejle i 2013.
Niels-Jørn Nielsen er energivejleder, og det er tydeligt, at han brænder for klimaet og mere konkret for, at husene i lokalområdet bliver bedre til at holde på varmen til gavn for både klimaet og beboernes pengepung.
“Der er sket rigtig meget inden for vinduer. Faktisk kan det hurtigt betale sig at skifte selv nyere vinduer fra 2002 ud med 3-lags vinduer,” siger han.

Publiceret 14 May 2015 07:00