Den lokale erhvervsdrivende Carsten Moberg ser frem til at få sin første udfordring som erhvervsmentor i Greve Kommune. Til dagligt er han adm. direktør i Logistikkompagniet med kontor i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve. (Privatfoto).

Den lokale erhvervsdrivende Carsten Moberg ser frem til at få sin første udfordring som erhvervsmentor i Greve Kommune. Til dagligt er han adm. direktør i Logistikkompagniet med kontor i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve. (Privatfoto).

Vil du være erhvervsmentor i Greve Kommune?

ERHVERV: Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret, søger nu erfarne og kompetente erhvervsfolk fra Greve til en ny lokal erhvervsmentorordning målrettet iværksættere.
Det nye lokale erhvervsmentorkorps skal understøtte iværksætterkulturen i Greve og bidrage til, at endnu flere nyetablerede virksomheder i kommunen overlever og skaber vækst og nye arbejdspladser.
De nyeste tal fra VækstAnalyseGreve viser, at det går godt for iværksætterne i Greve, idet overlevelsesraten ligger et godt stykke over landsgennemsnittet.
Den positive udvikling skal fortsætte, så der skabes endnu flere lokale arbejdspladser. Derfor vil ErhvervsCentret som en del af vækstpolitikken yderligere styrke indsatsen omkring iværksætteri med etableringen af et nyt mentorkorps i Greve Kommune.
- Gennem den nye mentorordning skal erfarne lokale erhvervsledere give nyetablerede lokale iværksættere sparring om forskellige spørgsmål, udfordringer og emner, så de får nemmere ved at lykkes med at etablere, udvikle og drive forretning i Greve, fortæller erhvervs- og udviklingskonsulent Berit Frederiksen Leloup fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der har til huse i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve.
- Vi er på udkig efter meget erfarne og aktive lokale virksomhedsejere, som på egen krop har mærket, hvad det vil sige at etablere, udvikle og drive egen eller andres virksomhed frem mod succes, understreger Berit Frederiksen Leloup og tilføjer: Det kan fx være sparring om, hvilken leverandør man skal vælge, og hvordan man trænger ind på et nyt marked eller øger produktiviteten.

Erhvervsmentorkorps skal sikre fremgang i privat beskæftigelse

Danmark og Greve har brug for flere nye succesrige iværksættere, der skaber vækst – det mener Carsten Moberg, der er stifter af og adm. direktør i Logistikkompagniet, som har kontor i ErhvervsCentret. Han er en af de lokale virksomhedsejere, der har takket ja til at dele ud af sin viden og erfaringer til nyetablerede iværksættere i Greve.
- Jeg glæder mig meget til at forsøge at understøtte iværksætterkulturen og højne overlevelsesraten ved at virke som erhvervsmentor. Jeg håber, at jeg kan indgyde de nyetablerede iværksættere et håb om, at de kan lykkes som selvstændige og samtidig være med til skabe værdi for deres forretning og forhindre, at de falder i de værste fælder, der er ved iværksætteri. Jeg vil gerne være med til at udstikke en kurs, også når de svære beslutninger skal træffes. For mig er det en spændende udfordring at være erhvervsmentor. Det vil give mig en god følelse at få lov at hjælpe mennesker videre med en passion og en god idé til en ny virksomhed. Og jeg forventer at få rigtig meget igen både på det personlige og faglige plan, siger Carsten Moberg, der gerne vil rose Greve Kommune for at have taget dette initiativ, som han kalder 'fantastisk'.   
Berit Frederiksen Leloup understreger, at man som erhvervsmentor både skal have tid og lyst til at dele ud af sine egne succeser og eventuelle fiaskoer som erhvervsdrivende.
- Vi screener de personer, der melder sig på banen som erhvervsmentor og sikrer det rigtige match med den pågældende iværksætter ikke bare fagligt, men også personligt, så der er den 'rigtige kemi'. Vi er på udkig efter både unge, midaldrende og ældre personer inden for forskellige brancher, og man skal være åben og imødekommende og møde den enkelte iværksætter lige dér, hvor personen er, og samtidig skal man mestre den nødvendige conduite og fortrolighed, understreger Berit Frederiksen Leloup.
Som erhvervsmentor får man tilbudt en halv uddannelsesdag. Her får man blandt andet faglige input til, hvordan man coacher andre mere uerfarne iværksættere, og hvilke etiske overvejelser man skal gøre sig i forhold til dialogen med den, der skal have hjælp.
Hvis du er interesseret i eller overvejer at blive erhvervsmentor, skal du kontakte Berit Frederiksen Leloup på telefon: 3691 5241 eller mail bef@greve.dk.
pm

Mentorordningen

En mentor er typisk en nuværende eller forhenværende erhvervsleder, som har en bred erfaring inden for forretningsudvikling, drift, vækst og opstart af virksomheder.

Som mentor har du lysten og viljen til at gøre en forskel for andre virksomhedsledere eller iværksættere og dermed bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser i Greve. Hvad får du ud af det?

• Du kender vejen til succes og har selv gået den. Nu får du mulighed for at vise andre vejen

• Du bruger dine erfaringer til at hjælpe iværksættere med at etablere og udvikle nye virksomheder

• Du medvirker til at skabe resultater i allerede eksisterende virksomheder.

• Du bliver sparringspartner for virksomhedsledere og kan støtte og vejlede dem omkring deres konkrete problemstillinger.

• Du bidrager til virksomhedslederens personlige udvikling • Du bliver inspirationskilde for en virksomhed og medvirker til at realisere virksomhedens potentiale.

• Du bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser i Greve Kommune.

• Du lønnes ikke som erhvervsmentor Det forpligter du dig til Din relation til virksomheden er styret af en kontrakt indgået mellem dig og virksomheden. Du er forpligtet at de aftaler og mål, som I sammen har sat for forløbet og som er beskrevet i kontrakten.

Derudover forpligter du dig til:

• At engagere dig i virksomheden

• At bringe dit netværk i spil over for virksomheden

• At mødes regelmæssigt med virksomheden Vil du også være erhvervsmentor?

Publiceret 14 May 2015 16:00