Action for pengene:

Kom med til Danmarks første droneræs

Fire små lynhurtige droner flyver i lav højde hen over græsplænen, gennem gummiringe og uden om flag, mens de fire piloter tilsyneladende ser i en helt anden retning.

Det vil være synet den 16. maj 2015 på Varde Flyveplads. Her er Esbjerg Modelflyveklub nemlig vært ved Danmarks første af tre officielle Aerial Grand Prix-løb for droner.
For bare få år siden var det næsten utænkeligt, at man kunne løfte et kamera med en drone og tilmed transmittere direkte video fra dem. Men det er netop det, piloterne gør brug af. Deltagerne, der kommer fra hele landet, flyver ved brug af såkaldt FPV udstyr.
Forkortelsen FPV står for First Person View og tillader piloten at se gennem dronens påmonterede kamera.

Piloten ser billedet fra kameraet gennem videobriller og kan ved hjælp af disse navigere dronen gennem forhindringerne på banen uden på noget tidspunkt at have øjenkontakt med maskinen.

Løbet på Varde flyveplads er det første af en serie på tre løb i Danmark. Senere på året vil løb i Ålborg Modelflyveklub og Næstved modelflyveklub ligeledes finde sted. Disse tre løb vil fungere som det danske mesterskab i FPV droneræs.
Selve løbet består af fire runder af hver cirka en kilometers længde. Ruten er dannet af flag og buer, som piloterne skal udenom og gennem. Efter fire runder uddeles points efter placeringen i løbet og sidst på dagen findes en vinder.

Skulle du have lyst til at se forbi Varde flyveplads og opleve de 20 piloter kæmpe om førstepladsen i første afdeling af Danmarksmesterskabet, er du selvfølgelig velkommen den 16. maj, med 17. maj 2015 som reservedag i tilfælde af dårligt vejr. Der er gratis entre.

Publiceret 14 May 2015 12:00