Babysang, halloween og spaghetti:

Kirken rummer mere end du tror

Af
Af Flemming Damgaard Larsen

MF (V)

Rummeligheden i den danske folkekirke er noget, jeg som kirkeordfører for Venstre, tager meget seriøst.
Danskerne holder tilsyneladende meget af kirken, og mange af livets store begivenheder som eksempelvis bryllup og dåb, fejres her. Men mange af os forbinder nok kirkegang med en søndag formiddag i en halvtom kirke, og det er få, der sætter tid af til at gå i kirke på ugentlig basis.
Det er i grunden synd, med de mange sociale aktiviteter, kirkerne har fået stablet på benene. I vores tid vises rummeligheden og næstekærligheden ikke kun gennem altergang og samtaler med præsten.
I dag kan forældrene gå til babysalmesang med de små, hele familien kan gå til halloween-gudstjeneste og de unge kan træne stemmerne i ’teenagekoret.’ Med disse arrangementer viser Folkekirken, hvor rummelig den er.
At vi med kristendommen gerne må hygge os, sprede næstekærlighed og være med i et fællesskab. Netop fællesskabet er der lagt vægt på, når Folkekirken inviterer til arrangementer som ’Gud og burger,’ og ’Spaghetti-gudstjeneste.’
Jeg håber, at danskerne tjekker kirkernes hjemme- og facebooksider, og benytter sig af tilbuddene. Det er en oplagt mulighed for at se nogle mennesker og være noget for andre.

Publiceret 14 May 2015 09:00