Peter Jessen i fuld action.

Peter Jessen i fuld action.

Portræt:

Hvorfor ikke lære eleverne at lave musik på computeren?

I rækken af portrætter af kommunens musikundervisere er vi kommet til Peter Jessen

Af
Peter Rasmussen

Peter Jessen er uddannet fra Sydvestjysk Musikkonservatorium og arbejder nu som trommelærer på musikskolerne i Horsens og Haderslev. Siden studietiden i Esbjerg har Peter befundet sig i flere forskellige musikkonstellationer, heriblandt det energiske swing/rockabilly-orkester “Jordans Drive”, som i dag spiller en del skolekoncerter og på festivaler i både ind- og udland.

På konservatoriet voksede Peters interesse for elektronisk musik, hvilket han - via kurser på Berklee Music Online - senere har uddannet sig videre inden for. “Klaveret er et rigtig godt instrument til at komponere, men jeg fandt ud af, at computeren passer bedre til mit tempo.” De gode erfaringer med musikkomposition ved computeren har fået Peter til at starte virksomheden ELEKTRORUM, hvor han jævnligt laver workshops på blandt andet folkeskoler og biblioteker rundt omkring i landet.
Peter ser især disse workshops som et godt supplement til de elever, der i forvejen spiller et instrument, og da han begyndte at undervise på Haderslev Musikskole, syntes det nærliggende at demonstrere de muligheder, der findes i den elektroniske musik. Mens flere og flere gerne vil have deres elever væk fra computeren, ser Peter mange fordele ved kombinationen af musik og elektronik, og han mener, at vi bliver nødt til at favne den teknologiske udvikling, vi går i møde. “Mit argument er, at eleverne skal prøve at lave noget andet og mere kreativt udviklende, end det de i forvejen laver på en computer. Hvorfor ikke lære eleverne at lave musik på computeren? I stedet for at dele statusopdateringer på Facebook, kunne de så dele musik med hinanden.”

I forbindelse med undervisningen i trommer, beskriver Peter glæden ved at se og høre elevernes udvikling på instrumentet og især glæden ved at opleve, at eleverne bliver inspirerede til at arbejde videre med musikken på egen hånd. “Det er ikke noget federe, end når elever præsenterer mig for noget musik, de selv har lavet. Det er en gave, synes jeg.”

Sammen med Jesper Ry og Michael Been spiller Peter i den swingende folk-trio “Bumbrothers”, som blandt andet kan opleves på dette års Kløften Festival.

Publiceret 14 May 2015 09:00