Gåbuschauffører, elevmæglere og legepatruljen har fået tjekket sikkerhedsudstyret og er klar til at få instruktion. (Privatfoto).

Gåbuschauffører, elevmæglere og legepatruljen har fået tjekket sikkerhedsudstyret og er klar til at få instruktion. (Privatfoto).

40 elever fra Asgård Skole belønnet med klatretur

UDDANNELSE: Onsdag den 13. maj mødte 40 elever fra Asgård Skole endnu mere forventningsfulde end normalt ind til en skoledag.
Yderligere 7 elever havde faktisk gjort sig fortjent til dagens lille ekstra oplevelse; men havde af forskellige årsager måttet melde fra.
Enkelte af eleverne havde allerede inden 8 passet deres lille ekstra job på skolen. Nemlig som skolepatruljeelev eller som chauffør på gåbussen.
Og det var netop derfor at de skulle belønnes med en særlig oplevelse.
Skoleleder, Jørgen Erik Christensen, havde nemlig inviteret elevmæglere, legepatruljen, gåbus chauffører og skolepatruljeelever på en tur til GoMonkey i Gladsaxe.
Efter en rigtig hyggelig bustur mødte skolens elever gåbuschauffører fra 4 andre skoler, herunder Hastrupskolen og Ejby Skole.
De første par timer stod på boldspil, muligheder for beachfodbold, løb på cykelcrossbane og høvdingebold, medens eleverne fra de andre skoler var i gang med klatring.
Desværre var det ikke super godt vejr. Men småregn og noget vind gjorde det til en lidt kold oplevelse. Kendetegnende for eleverne var, at der ikke var en eneste der beklagede sig over det.
Man tog det som det var – og forsøgte at få det bedste ud af det.
Kl. 11 kunne den første halvdel af Asgård skoles elever sammen med lærer Salli Møller endelig komme i gang med højdepunktet. Klatretur mellem træer på virer, planker, i net og på mange finurlige måder mellem træerne. Ikke mindst turene på svævebaner mellem træerne fik sluppet den indre abe løs.
De ældste elever blev dernæst behørigt instrueret og sendt af sted sammen med skolelederen, som ikke ville stå tilbage for eleverne.
Flere af de ældre elever havde netop prøvet noget lignende på en lejrskole på Bornholm; men alligevel gik der kun kort tid før de oplevede at dette var en helt anden og ny udfordring.
Alle blev udfordret. Med stor støtte og omsorg fra kammeraterne. Enkelte blev på de laveste højder; men også det blev taget med et smil og et klap på skuldrene fra kammeraterne og støtte fra Gitte Christensen, der har det daglige ansvar for gåbussen på skolen.
Det var en stolt skoleleder, der kunne registrere at ikke alene er der mindst 47 elever på skolen som havde gjort sig fortjent til turen fordi de gør en særlig indsats for at hjælpe andre på skolen; men også at personalet i GoMonkey fortalte, at de aldrig før havde oplevet så mange elever på en gang som opførte sig så godt.
Busturen hjem gik med at underholde hinanden om de udfordringer man havde klaret – eller måske netop ikke havde klaret. Og de fleste af eleverne drog så videre til træning eller andre aktiviteter.
pm

Forventningens glæde var stor og humøret højt. (Privatfoto)

Forventningens glæde var stor og humøret højt. (Privatfoto)

Efter at have set de mindste elever komme på klatrebanen blev det endelig skolepatruljens tur at komme af sted.(Privatfoto).

Efter at have set de mindste elever komme på klatrebanen blev det endelig skolepatruljens tur at komme af sted.(Privatfoto).

Publiceret 15 May 2015 06:00