Melanie Andersen har rigtigt travlt på kontorer lige nu. Der er mange ting, der skal på plads til det store arrangement.

Melanie Andersen har rigtigt travlt på kontorer lige nu. Der er mange ting, der skal på plads til det store arrangement.

Blæksprutte:

Melanie samler trådene

Forberedelserne til mesterskaberne i ridebanespringning på Tågerup ved Sommersted kører på højtryk

Af
Mette Henriksen

Når der i forsommeren er danske mesterskaber, efterfulgt af de nordisk/baltiske mesterskaber, samt internationalt stævne i ridebanespringning hos hingste- og konkurrencestalden Absolute Horses på Tågerup i Sommersted, så er det den kun 24-årige Melanie Andersen, som samler trådene.
Til december har hun arbejdet her i ni år. Først i stalden, hvor hun tog sin uddannelse som dyrepasser, og derefter som hestepasser for indehaver og konkurrencerytter Christian Schou, som hun også rejste rundt til stævner med.
"Det var sjovt, men det tager også meget tid", siger hun i dag.
Melanie står for at få propositionerne til de to store stævner gjort klar, hun skal skaffe dommere og ikke mindst skaffe hjælpere.
"Vi er ved at gå hjælperlisten igennem fra sidst, og heldigvis er der mange, der er klar til at være med igen," siger Melanie, mens hun lader Christian Schou om at tage sig af sponsordelen.

Er selv dressurrytter

Melanie er fra Christiansfeld – og hun rider selv. Hestene står hjemme hos hendes forældre, og det er dressurheste. Hun springer nemlig ikke, selv om det er en springstald, hun har arbejdet for i så mange år.
"Jeg tør ikke," siger hun, selv om hun har startet nogle små springklasser for yngre.
"Spørger du mig, så sker der for lidt i en dressurstald."
Og hvad får hende så til at kaste sig ud i den store opgave med mesterskabsstævnerne.
"Det er fordi det interesserer mig, og så er det da også sjovt."

Stævnet

DM-stævnet afvikles fra 27. til 31. maj. Der er finale for U21 lørdag den 30. maj og finale for U18 og Senior den 31. maj. Inden er der indledende klasser og bl.a. ponytour og kvalifikation til unghestechampionaterne.
Nordisk/baltisk mesterskab for senior og det internationale CSI2*-stævne finder sted fra 4. til 7. juni. Der ventes op mod 600 heste til de to arrangementer. Tågerup ligger på Tågerupvej 32, 6560 Sommersted.

Publiceret 15 May 2015 07:00