Arkivfoto - ikke fra Elbokøkkenet.

Arkivfoto - ikke fra Elbokøkkenet.

Flere bakterier:

Elbokøkkenet tilbagekalder igen mad

Af
Peter Friis Autzen

?På baggrund af bakterie-fundet har Fødevarestyrelsen udstukket nye retningslinjer for holdbarhedstiden for retter produceret i køkkenet, der nu har en holdbarhedstid på fem dage. Elbokøkkenet tilbagekalder derfor alle retter, der er produceret inden den 9. maj.
I sidste uge fandt Elbokøkkenets egenkontrol spor af bakterien listeria i fødevarer, der ikke var sendt ud til borgerne endnu. Nye prøver foretaget af Fødevarestyrelsen har vist spor af listeria ved en gulvrist og i et afløb. Der er ikke på nuværende tidspunkt fundet spor af listeria i de prøver Fødevarestyrelsen har taget i resten af køkkenet. Heller ikke i maden.
 
”Vi er meget kede af de gener, det giver vores kunder, at vi henter maden. Vi prioriterer fødevaresikkerheden meget højt, og derfor henter vi den mad, vi har leveret til borgerne, som er produceret inden 9. maj. Vi har hele vejen gennem forløbet arbejdet sammen med Fødevarestyrelsen og vi følger deres anvisninger”, siger bestyrelsesformand i Elbokøkkenet, Kaj Johansen, i pressemeddelelsen.
 
De omkring 1.000 berørte borgere i de fire kommuner har fået leveret ny mad som erstatning for den, der er blevet hentet.
 

Listeria er en bakterie, der kan forårsage en infektion med influenzalignende symptomer såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan en infektion udvikle sig alvorligere til meningitis eller blodforgiftning. Hvis man oplever disse symptomer, bør man søge læge.

 


 

 

Man kan blive smittet med listeria gennem fødevarer, hvis bakterien får lov at vokse frem, og hvis de berørte fødevarer ikke opvarmes til mere end 75 grader.

Publiceret 15 May 2015 04:00