Tre steder omkring Roskilde vil man lørdag kunne opleve rallybilerne. (Pressefoto).

Tre steder omkring Roskilde vil man lørdag kunne opleve rallybilerne. (Pressefoto).

Roskilde Rally:

Mange udfordringer til kørerne

RALLY: Der bliver udfordringer for de danske rallykørerne, når Roskilde Rally lørdag den 16. maj løber af stablen på vejene øst og syd for Domkirkebyen.
Efter at den nye sjællandske storklub – Automobil Sports Klubben Hedeland – tidligere på året afholdt sit første store arrangement med første afdeling af Sjællandsmesterskabet i orientering, sætter man nu tempoet op med et minirally.
- Det bliver et af blot to arrangementer af denne type på Sjælland i år, fortæller Erik Larsen, der er løbsleder for Roskilde Rally.
34 rallymandskaber har tilmeldt sig løbet, der får rallycentrum hos Vilvorde/Roskilde Tekniske Skole på Søndermarksvej i Roskilde. Her vil der dels være serviceplads, dels rallystart, hvor de første deltagere bliver sendt afsted lørdag klokken 12.00.
Men det er ude i oplandet, at selve rallyet køres.
- Vi har fundet tre hastighedsprøver til deltagerne, som alle skal køres to gange, forklarer Erik Larsen.
- Den ene hastighedsprøve er placeret på Guldalderen i Hedehusene, og her vil rallybilerne skulle konkurrere på vejene mellem virksomheder som G. Tscherning, Brandt Diamant med flere. Det er et sted, hvor publikum vil kunne opleve rallybilerne flere gange.
De to øvrige hastighedsprøver, som indgår i Roskilde Rally, er placeret henholdsvis nordvest og sydvest for Gadstrup.
- Den ene hastighedsprøve ligger ved Brordrup, og det er en velkendt hastighedsprøve, som er brugt til mange løb tidligere, blandt andet DM-rallyet i 2012, siger Erik Larsen.
Hastighedsprøven går ad Pilevejen til Brordrupvej, og herfra går hastighedsprøven tilbage via Kamstrupvejen til Pilevejen.
Den sidste hastighedsprøve køres øst for Dåstrup. Det er Syv Holmevej, Enggårdsvej og Ølmosevej, som indgår i rundbanen, mens selve målet er på Ramsøvejen.
- Det er en hastighedsprøve med både hop og skarpe sving, som nok skal give rallykørerne udfordringer, siger Erik Larsen.
Roskilde Rally er et såkaldt minirally, og det er derfor et kompakt arrangement, hvor der vil action over 3-4 timer på de enkelte hastighedsprøver, inden præmieoverrækkelsen klokken 18.00 hos Vilvorde/Roskilde Tekniske Skole.
pm

Publiceret 15 May 2015 10:00