Som i Guld på Godset vil vært Mette Bluhme Rieck være vært ved den nye serie Guld i Købstæderne.

Som i Guld på Godset vil vært Mette Bluhme Rieck være vært ved den nye serie Guld i Købstæderne.

DR finder guld i Sønderborg

Sønderborg er blandt de fem byer, hvor DR i foråret vil optage serien 'Guld i Købstæderne'

Fem danske købstæder åbner byportene, når DR1's nye serie Guld i Købstæderne optages hen over foråret 2015. I weekenden den 23-24. maj kommer programmet til Sønderborghus, hvor man kan få vurderet sine antikviteter, arvestykker, designermøbler eller andre kuriositeter.
Nogle af landets bedste vurderingseksperter vil tage imod de fremmødte i Sønderborghus og sætte pris på de medbragte genstande og fastslå deres historie og ophav. Efter vurderingen er der mulighed for at gøre en god handel. Tre professionelle opkøbere står nemlig klar til at byde på tingene, og hvis sælger og opkøber kan blive enige om prisen, kan dagen ende med at byde på en uventet pengegave.

Seersucces

DRs nye programmer læner sig op af seersuccesen Guld på Godset fra 2013 og 2014, hvor danske godser, herregårde og slotte dannede rammen om vurderingsarrangementerne. I år er det så danske købstæder, som bliver omdrejningspunktet, og som i Guld på Godset vil vært Mette Bluhme Rieck dykke ned i danmarkshistorien på byvandringer sammen med gode historiefortællere.
"Der er tradition for, at der dukker rigtig mange mennesker op med både små og store ting. Og der er altid mindst en håndfuld af dem, som forlader arrangementet med et smil på læben og et tilskud til for eksempel ferie eller anden luksus efter et visit hos sælgerne," siger Mette Bluhme Rieck.
Hun glæder sig til at rejse landet rundt og tage imod danskerne og se, hvad de tager med til vurderingerne:
"Det er altid interessant at se, hvad der dukker op på de her vurderingsdage. Selvom jeg efterhånden har set utallige kunstværker, antikviteter og designermøbler, byder dagene hver gang på overraskelser, som jeg aldrig havde forestillet mig, der fandtes."
Guld i købstæderne bliver optaget i Varde Medborgerhus, Hillerød Byrådssal, Nyborg Slot og Kyllingemoderen på Bornholm. Alle dage fra kl. 10 til 15.
Programmerne sendes fra onsdag den 24. juni og ti uger frem – hver gang på DR1 kl. 20.

Publiceret 18 May 2015 09:15