Kunstner åbner café og støtter Hospice Kolding

Når skulptørkunstner Henrik Fischer lørdag den 23. maj åbner dørene til sin nye café, vælger han samtidig helt kontant at støtte arbejdet med at få et hospice til Kolding-området. Den kendte kunstner er ambassadør for Hospice Kolding og har valgt at donere hele overskuddet fra dagens salg af mad og drikke samt 20 procent af indtjeningen fra kunstværker solgt på åbningsdagen, til Støtteforeningen for Hospice Kolding. 
 
Caféen er åben fra kl. 11-17. Klokken 11.30 står tidligere udenrigsminister Villy Søvndal for den officielle åbning, og lidt senere taler Jane Rothausen, der er formand for støtteforeningen for Hospice Kolding. I caféen kan publikum købe kage, sandwich og en særlig galleri-øl, som er produceret til lejligheden af den lokale brygmester Ejvin Langkjær. I løbet af eftermiddagen er der musikalsk underholdning med blandt andre Hanse Rørbæk og koret MandHatten. Caféen ligger i forbindelse med kunstnerens værksted på Stenderupvej 189.
 
”Jeg kan ikke forestille mig en bedre sag at støtte”, siger Henrik Fischer, der selv fortæller om sin begrundelse for at støtte hospicesagen:
 
”Ud og ind af hospitalet var virkeligheden for begge mine forældre de sidste år, inden de døde. Jeg har siden besøgt hospice. Jeg har der oplevet en atmosfære uden institutionspræg. Et sted hvor et taktfuldt personale sørger for optimale rammer for samværet med familie og venner. Personalet har ikke berøringsangst med døden. De nødvendige samtaler, om hvad der skal ske, er en uvurderlig støtte både for patienten som for resten af familien.
Den tryghed vil jeg ønske for enhver, der har det behov. Derfor støtter jeg Hospice Kolding nu, og det vil jeg også være med til fremover".

Publiceret 18 May 2015 12:00