Helle Due Buchvaldt (S), folketingskandidat.

Helle Due Buchvaldt (S), folketingskandidat.

DEBAT:

Det klinger hult

Helle Due Buchvaldt
Folketingskandidat (S) Sydjyllands
Storkreds
Jens Skyttes Vej 13, Kolding

Det klinger hult i mine ører, når nationalister fra andre lande vil til Folkemødet på Bornholm for at tale. Deres ideologi – nationalismen – er slet ikke relevant der. Nationalisterne er kun optaget af deres eget lands ve og vel men kræver stor respekt fra omverdenen. Hvorfor så trænge ind på vores gebet? Hvor er deres respekt for Danmark, danskerne og den danske kultur? Hvor er respekten for vores demokrati?
 

Det klinger hult, når de er indbudt. Dem, som har indbudt dem, er selv fortalere for en snæver nationalistisk opfattelse af Danmark. De reagerer om nogen negativt på globalisering og mangfoldighed. Hvorledes hænger det sammen med, at folk fra andre lande så inviteres til at komme og tale. Og på fremmede sprog?
 

Den eneste forklaring må være, at dagsorden er en anden. Jeg håber så sandelig ikke, at den skjulte dagsorden handler om at skabe frygt og vrede hos danskerne – for frygt og vrede i et samfund vil altid være destruktivt. Historien har kun alt for mange skræmmende eksempler på, hvad det fører til.

Publiceret 18 May 2015 14:00