Havemesse:

En blomstrende weekend på Gram Slot

Haveentusiaster fra hele landet gæstede Hus- og havemessen på Gram Slot i weekenden

Af
Mette Henriksen

Så godt som hele landet var repræsenteret - lige fra Ålborg i nord, Als i syd, Holbæk i øst og Esbjerg i vest, da Gram Slot i weekenden for 4. gang inviterede til Hus og Havemesse.
”Jeg har talt med rigtig mange mennesker, med hver deres dialekt. Mange er kørt flere hundrede kilometer kun for at komme til Hus og Havemesse på Gram Slot. Det synes, jeg er prisværdigt og jeg bliver glad langt ind i hjertet, ” fortæller Sanne Brodersen, der sammen med sin mand, Svend Brodersen, ejer Gram Slot.

Succesfuldt samarbejde

Gram Slot havde i år lavet et stort samarbejde med Haveselskabet, og det gav bonus i antal besøgende. Antallet af besøgende slog i år alle rekorder til trods for et lunefuldt majvejr.
”Vi oplever generelt altid, at havefolket kommer til sådanne arrangementer uanset vejret,” udtaler Bente Yde Enert, marketingschef i Haveselskabet.
”De tager tøj på efter vejret, og går ikke af vejen for en enkelt byge eller to, og det oplevede vi også i denne weekend, hvor vi havde rigtig mange gæster inde på vores stand for at få råd og vejledning til deres haver,” slutter Bente Enert.
Haveselskabet havde gjort meget ud af deres stand i slotsparken, og fik mange rosende ord med på vejen over at kunne udsmykke en stor stand med 35 EU-paller, 50 vandkander, gummistøvler og blomster i stor stil i alle mulige kreative opstillinger.
”Noget af det, der har været godt for os, er at vi har mødt ca. 1500 medlemmer af Haveselskabet ansigt til ansigt. Det giver os en god mulighed for at have en finger på pulsen for, hvad der rør sig rundt i landet,” siger Bente Enert.

Mange vindere

Flere af gæsterne og udstillerne kunne gå hjem med flotte præmier fra de mange konkurrencer, der blev afholdt i løbet af weekenden. En af konkurrencerne var den store anlægsgartnerkonkurrence, der er fast tradition til messen, blev i år igen vundet af Holms Anlægsgartneri, der ligger mellem Rødding og Sønder Hygum. Konkurrencen for blomsterdekorationer, der blev afholdt for første gang i år og gerne skulle blive en tilbagevendende tradition, blev vundet af Vibeke Buhl Frandsen fra Gadbjerg.
På udstillersiden var der også stor tilfredshed at spore over weekendens købelyst hos gæsterne. Flere af udstillerne kunne køre hjem med tomme trailere og lastbiler.
”Jeg har haft fuglekasser med og jeg har solgt rub og stub," fortæller Tina Nørregaard Jessen fra PLUS A/S, ”så jeg er meget tilfreds med weekendens resultat. Jeg har fået snakket med rigtig mange mennesker, så jeg kunne godt forestille mig, at det giver et mersalg på sigt,” slutter Tina Nørregaard Jessen.

Traditionen er blevet en realitet

Det er 4. år at Hus og Havemesse bliver afholdt, og det har hele tiden været en vision, at messen skulle trække gæster fra hele landet og inspirere mange haveejere.
”Jeg var for nogle år siden på Chelsea Flowershow i London, og har haft det som inspirationskilde til vores hus og havemesse”, fortæller Svend Brodersen.
”I år er det i den grad blevet bevist, at det kan svare sig at lave arrangementer for havefolket og naturelskere. At være med til at skabe traditioner som denne, er en stor glæde, fordi det kommer så mange mennesker til gode. Chelsea Flowershow har over 100 år på bagen, og det er sjovt at være med til at skabe en tilsvarende tradition her i Danmark. Jeg er glad for, at Gram Slot og Sønderjylland er stedet, hvor man hvert år kommer for at lade sig inspirere af alle de dygtige fagfolk, der er inden for have- og udendørsaktiviteter," slutter en glad slotsejer af.

Publiceret 18 May 2015 11:30