Valg:

Padborg skal ikke være campingplads for udenlandske chauffører

Af
Karina Lorentzen Dehnhardt

medlem af Folketinget for SF

SF´s retsordfører Karina Lorentzen er fortørnet over, at politiet finder det for ressourcekrævende at kontrollere forbuddet mod at chauffører tilbringer deres ugentlige 45 timers hvil i deres lastbiler:
 
Efter rygter om vilde fester blandt lastbilchauffører i Padborg, foretog politiet en razzia for sprit i sidste uge. Flere chauffører blev knaldet for sprit og et par lå tæt på promillegrænsen.
 
I den forbindelse udtalte politiet, at de i  lang tid har hørt om, at chaufførerne overnatter, fester og griller på pladserne. Derfor overrasker det SF´s retsordfører Karina Lorentzen, at justitsministeren for nylig har svaret hende, at man slet ikke håndhæver forbuddet for lastbilchauffører mod at tage deres lange, ugentlige 45-timers hvil i deres lastbiler. Det på trods af, at TVSyd længe har dokumenteret problemer med overnattende chauffører på Fredericia Havn og i Padborg.
 
-Ved hver finanslov har vi fået skærpet kampen mod transportfirmaer, der bruger underbetalt arbejdskraft eller arbejdskraft, som arbejder på ringere vilkår end danske. Så er det ret bittert at opdage, at politiet ikke engang bruger et effektivt redskab, som de har haft i mange år, siger SF´s retsordfører Karina Lorentzen.
 
-Det er jo ikke rimeligt, at Danmark bliver helle og campingplads for udenlandske chauffører. Jeg vil have politiet til at bruge de regler vi har om at udenlandske chauffører ikke må tilbringe deres ugentlige hvil i lastbilen. Det skal vi - både for at hjælpe de udenlandske chauffører til ordentlige forhold, men også for at sikre, at danske chauffører og firmaer ikke udkonkurreres af ulige arbejdsvilkår.
 
Karina Lorentzen beder nu justitsministeren indskærpe overfor politiet, at der skal føres kontrol. Hun beder ministeren kigger på lovgivningen i Frankrig, hvor der gives op til et års fængsel og en bøde på 30.000 Euro, når en chauffør knaldes i en overtrædelse af forbuddet mod overnatning i bilen.
 
Link til fransk lovgivning:
http://www.dk.dsv.com/om-dsv/Presse/News/2014/August/Koere-hviletid
 
 

Publiceret 18 May 2015 10:22