Foreningen Skovby Blues løfter sløret for årets festival og sætter de 150 billeter til salg. (Privatfoto)

Foreningen Skovby Blues løfter sløret for årets festival og sætter de 150 billeter til salg. (Privatfoto)

Blues for særligt indviede

Den 4. juli er der for ottende gang bluesfestival på Als, men antallet af billetter er begrænset

Af
Af Svend Mikael Larsen

Den 4. juli er der for ottende gang bluesfestival på Als for de særligt indviede. Der sælges nemlig kun et stærkt begrænset antal billetter, fordi nærheden og nærværet med musikerne er det bærende element i arrangementet.
Til gengæld får de 150 heldige deltagere en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, lover arrangørerne fra Foreningen Skovby Blues. Også rammerne er usædvanlige, da festivalen holdes i de tidligere kornsiloer på Kegnæsvej i Skovby.

På plakaten

Rootsblues fortolkeren H.P. Lange har spillet sig ind i hjerterne hos publikum og er igen i år at finde blandt de optrædende. Gennem årene har han haft en række gæster med, og end ikke arrangørerne ved i år, hvorvidt han kommer selv eller har nogen med.
På plakaten er også Roughhaired Chickendogs, som har 17 års erfaring i at fortolke de bedste af de bedste klassikere.
Wiborg & Guitar kan nemmest beskrives som lyden af en engel, der synger akkompagneret af en harpe med seks strenge. En slags musikalsk fredfyldt oase.
At blues også er for kvinder, kan man få bekræftet, når Ladies Sing the Blues indtager scenen.
The Pianoman, The Guitarman & The Bluesman har deres egen charmerende mangel på sound og nogle absolut intetsigende tekster. De har gennem årene optrådt i mange forskellige sammenhænge og er nu samlet for en - foreløbigt - sidste gang.
I baren vil der vanen tro være udskænkning af kolde og varme drikke til overkommelige priser og serveret med et ægte dansk smil af byens bedste bartender 'TromPeter', mens det er lagt i hænderne på Jespers Pølsevogn at sørge for 'ernæringsrigtig kost' dagen igennem.
Det hele foregår lørdag den 4. juli i tidsrummet kl. 16-01, og billetsalget er startet. De koster 150 kroner stykket og sælges i Brugsen i Skovby og fra hjemmesiden skovbyblues.dk, hvor også det endelige program og yderligere oplysninger kan findes.

Publiceret 21 May 2015 08:00