Celine, der faktisk står på skuldrene af Emil, klippede den røde snor, og dermed blev det officielt, at det store cirkustelt er blevet Cirkus Arcus’.

Celine, der faktisk står på skuldrene af Emil, klippede den røde snor, og dermed blev det officielt, at det store cirkustelt er blevet Cirkus Arcus’.

Cirkus Arcus nu med eget telt

Cirkusmuseet gav i denne uge det store cirkustelt til Cirkus Arcus. Det lokale børne- og ungdomsteater er igennem årene stort set de eneste, der har brugt teltet

Faktisk har Cirkus Arcus lånt cirkusteltet, så mange år, at de næsten har fået ejerfornemmelser over teltet, men den officielle ejer af teltet var, indtil tirsdag eftermiddag, rent faktisk Cirkusmuseet. Overdragelsen af teltet blev officielt markeret ved en lille hyggelig ceremoni tirsdag eftermiddag.

Af
key

Cirkusteltet, som Cirkus Arcus i disse dage netop opfører deres forestillinger i, blev første gang stillet op i 1997. I 2000 købte Cirkusmuseet teltet af Artistforbundet, og siden da har teltet hvert år været udlånt til det lokale børne- og ungdomscirkus. Derfor mødtes “cirkusdirektør” og formand for DUI Jan Thorlind og direktør for Cirkusmuseet Mikkel Knudsen lige midt i manegen. - Vi har jo nok fået ejerfornemmelser over teltet, og vi er jo stort set også de eneste, der ved, hvordan man slår teltet op, sagde Jan Thorlind inden han og Mikkel Knudsen gav hinanden hånden på, at det store telt nu officielt tilhører Cirkus Arcus. Med til historien hører også, at der er kommet nye certificeringsregler for opstilling af forsamlingstelte. Regler som betyder, at Cirkusmuseet kunne risikere at skulle betale store beløb til certificering af teltet, selv om den eneste bruger af teltet reelt var og er Cirkus Arcus. Museumsdirektør Mikkel Knudsen lagde dog også vægt på, at teltet har det bedst der, hvor der kan gøres fornuftig brug af det og hos dem, der igennem årene stort set har været de eneste brugere af teltet. - Tillykke med teltet. Jeg håber I kan fortsætte med det fantastiske arbejde I gør, og at det her gerne skulle være med til, at I kan fortsætte med det, sagde han under ceremonien Overdragelsen foregik i strålende solskin mellem to forestillinger, og således var det to artister, den ene på skuldrene af den anden, der klippede den røde snor over, så teltets nye ejer blev kundgjort. - Det betyder ikke den store forskel i praksis, men det gør da nogle ting nemmere. Nu skal vi selv forholde os til, at det er vores telt og hvad der skal gøres ved det - og så sparer vi en leje på teltet, sagde Jan Thorlind og grinede stort. Teltet vil desuden stadig være i Hvidovre og dermed til at leje for andre, der kan få brug for et telt i den størrelse. Selv håber Cirkus Arcus på, at teltet skal slås op igen allerede til august, hvor foreningen har et stort ønske om at afvikle cirkusfestival for alle landets børne- og ungdomscirkusartister. Indtil videre er teltet opslået på plænen i Avedørelejren, hvor Cirkus Arcus viser deres forestillinger frem til lørdag eftermiddag.

Publiceret 21 May 2015 08:00