Minecraft bliver taget i brug for at finde ud af, hvordan børn gerne vil bo. Foto: Mostphotos

Minecraft bliver taget i brug for at finde ud af, hvordan børn gerne vil bo. Foto: Mostphotos

Jagten på fællesskabet gennem Minecraft

En noget speciel aktivitet på Biblioteket Sønderborg har sigte mod Folkemødet på Bornholm

'Jagten på fællesskabet' er fællesnævneren på en noget speciel aktivitet på Biblioteket Sønderborg i morgen fredag den 22. maj samt næste fredag den 29. maj, begge gange fra kl. 15.30 til 17.30.
Salen på biblioteket vil disse to dage summe af aktivitet i Minecraft. Her vil 22 børn i alderen 9-12 år nemlig sammen med arkitekt Luise Holm-Rathje fra Dansk Arkitektur Center arbejde i 'Lykkeparken', som er et virtuelt boligområde i Minecraft. Børnene skal komme med bud på, hvordan de gerne vil bo i fremtiden.
Projektet er et samarbejde mellem BL – Danmarks Almene Boliger, Pallesgavebod – Danmarks digitale børnebibliotek, Sønderborg Andelsboligforening og Biblioteket Sønderborg.
Der vil blive afholdt workshops på i alt 10 biblioteker rundt om i landet, og deriblandt Sønderborg. Formålet med 'Jagten på fællesskabet' er at sætte fokus på demokrati og medbestemmelse som en betydningsfuld mulighed, når man bor i boligforening.
Formand for Sønderborg Andelsboligforening Vivian Engelbredt siger:
”Genial idé at bruge børnenes kendte redskaber til at lære dem om de mange spændende muligheder, der er i vores boligområder.”
De løsninger, som børnene bygger ind i Lykkeparken, vil blive præsenteret for politikere og andre interesserede på Folkemødet på Bornholm til sommer. Med 3D briller på vil de kunne bevæge sig rundt i Lykkeparken, se børnenes ideer og få inspiration til fremtidens boligformer.
I 'Jagten på fællesskabet' går børn, Minecraft, fællesskab, kreativitet og fremtidens boliger op i en højere enhed.

Publiceret 21 May 2015 11:00