Middelaldermarkedet løber af stablen i den kommende weekend.

Middelaldermarkedet løber af stablen i den kommende weekend.

Middelaldermarked i pinsen

Valbyparken danner rammen om sværdkampe, ridderturneringer, markeder og meget mere

Alting bliver større og vildere, når Danmarks største middelaldermarked finder sted i Valbyparken. Det sker i pinsen - fra den 22. til 25. maj. Flere deltagere, aktører og turneringer samt en fordobling af tribunepladser og længere åbningstider skal alt sammen imødekomme den eksplosive succes, som Københavns MiddelalderMarked har oplevet siden sin begyndelse i 2007. Som noget helt nyt vil der i år desuden være kvindelige kæmpere på markedet.

For 9. gang vil Københavns MiddelalderMarked være stedet at drage til for alle, der gerne vil opleve et autentisk middelalderunivers. I pinseferien, fra den 22. til 25. maj, vil Valbyparken blive fyldt med imponerende vikinger, storslåede slag, ridderturneringer med heste og koncerter med middelaldermusik, ligesom der vil være øl og helstegt pattegris på den kulinariske middelaldermenu. Alt sammen kombineret med et væld af spændende aktiviteter for hele familien - herunder et stort legeland for børnene.

Stor international anerkendelse og interesse

Da Københavns MiddelalderMarked fandt sted for første gang i 2007, var der 852 besøgende. Sidste år var dette tal steget til 28.800, og i år forventer arrangørerne hele 35.000. Interessen for markedet er eksploderet, både herhjemme og i udlandet, hvor der høstes stor anerkendelse. Således vil der i år være deltagere fra mindst 19 forskellige lande repræsenteret.

En tredjedel større end sidste år

Den store succes betyder, at Københavns MiddelalderMarked - som i forvejen var Danmarks største middelaldermarked - udvider ganske massivt i år: Antallet af tribuner stiger fra 3 til 6, så der nu er plads til 2.000 tilskuere frem for 900. Hvor der sidste år var 1.000 aktører (medskabere af markedet - f.eks. riddere, kogekoner, smede, musikere og bestyrere af de mange boder), vil der i år være 1.300. Sværdkampsturneringerne udvides, så der ikke blot er 1-mod-1 og 5-mod-5 kampe, men i år også 21-mod-21. For første gang vil der være kvindelige kæmpere med på markedet. De to store kroer består, og i år suppleres de af endnu flere mindre spisesteder end sidste år. Åbningstiderne udvides, så der lørdag og søndag holdes åbent til kl. 20.00 frem for kl. 18.00. Mere af pladsen tages i brug, og alt i alt vurderes markedet at blive ca. en tredjedel større end sidste år.

Publiceret 21 May 2015 08:00