Adm. direktør Heino Lundgren (th) og direktør Torben Golles med arkitekttegningen, der viser hvordan Saab Danmarks nye hovedkontor kommer til at fremstå om godt et år. Foto: Blue Donkey Production

Adm. direktør Heino Lundgren (th) og direktør Torben Golles med arkitekttegningen, der viser hvordan Saab Danmarks nye hovedkontor kommer til at fremstå om godt et år. Foto: Blue Donkey Production

Saab opfører nyt domicil ved Porten

Kraftig vækst får Saab Danmark til at forlade Alsion til fordel for et 3.260 kvadratmeter stort hovedkontor ved Porten

I midten af juni tager Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretnings (SIB) entreprenørmaskiner det første spadestik til det, der 12 måneder senere bliver et nyt hovedkontor for en af Sønderborgs fremadstormende it-virksomheder, Saab Danmark, der på tre år har tredoblet omsætningen fra 60 til 180 mio. kroner kan ikke længere være i de nuværende omgivelser på Alsion. De seneste års vækst har nemlig skabt 20 nye arbejdspladser, så man i dag er oppe på 70 medarbejdere.
Det nye hovedkontor opføres i erhvervsområdet Porten beliggende ud mod Alssundbroen og motorvejen. Bygningen er designet af SIBs tegnestue i nært samarbejde med Saab Danmark. Bygningen får et samlet areal på 3.260 kvadratmeter, og ved at udnytte det skrånende terræn bliver en del af hovedkontoret på to etager. Bygningen holdes i jordfarvede nuancer med mursten fra Petersen Tegl. Projektet skaber arbejde til gennemsnitlig 40 håndværkere i et helt år – alt udført af SIB's lokale medarbejdere.

En synlig placering

Det var områdets beliggenhed, og muligheden for at få en synlig placering, der gjorde, at Saab Danmark valgte at få et nyt hovedkontor på Sønderborgs nye og attraktive erhvervsområde. Her har Novasol netop åbnet ny afdeling, og der er også plads til domicilbyggerier, liberale erhverv og detailhandel. Det er let og hurtigt at komme til og fra området både i bil og på cykel.
Saab Danmark er en del af den svenske Saab-gruppe, en af verdens førende leverandører af højteknologisk udstyr til forsvarsindustrien og den civile sikkerhed. Gruppen omsætter for 24 mia. svenske kroner og har 14.000 ansatte. Produktionen af biler er derimod ikke længere en del af gruppen og foregår i et kinesiskejet selskab – National Electric Vehicle Sweeden AB - der har retten til at anvende Saab-navnet.
Oprindeligt producerede Saab Danmark primært kommunikationsløsninger og systemer til forsvaret. Men i dag leverer selskabet integrerede kommunikationsløsninger til både forsvaret, offentlige myndigheder, private virksomheder inden for energisektoren, hvor 80 procent eksporteres. 20 procent af omsætningen hentes i dag fra det civile område, mens 80 procent fortsat kommer fra forsvarsrelaterede aktiviteter.

Fra Sønderborg til verden

En strategiændring betyder, at Saab Danmark i dag har en række løsninger, som markedsføres og sælges gennem Saabs vidtforgrenede net af salgskontorer. Derfor finder man i dag systemer udviklet i Sønderborg over stort set hele verden.
"Det kunderne sætter pris på er, at vi tager det totale ansvar for de integrerede løsninger og tredjeparts udstyr," siger adm. direktør Heino Lundgreen, hvis næste mål er en omsætning på 400 mio. kroner inden for en overskuelig fremtid. Selskabets øjeblikkelige udfordring er at få besat en række nye stillinger med yngre systemingeniører og supportere.
Hos SIB glæder direktør Torben Golles sig over, at Saab Danmark ønsker at etablere sig på Porten.
"Det understreger den interesse, mange virksomheder har om at placere sig synligt og fremtidssikret i eget domicil, centralt blandt andre dynamiske virksomheder," siger Torben Golles.

Publiceret 21 May 2015 10:00