Jan Bossen og Tanja Have glæder sig til at præsentere Hvidbogen for Nordals på borgermødet den 27. maj.

Jan Bossen og Tanja Have glæder sig til at præsentere Hvidbogen for Nordals på borgermødet den 27. maj.

Visionsgruppen forventer fuldt hus til borgermøde

Hvidbog på 110 sider med nye og overvældende muligheder for Nordals præsenteres på Nørherredhus den 27. maj

110 sider der i ord og billeder åbner øjnene for helt nye og overvældende muligheder for Nordals. Det er, hvad deltagerne kan glæde sig til at få serveret i form af Hvidbogen for Nordals, når de den 27. maj kommer til borgermøde.
Mødet foregår på Nørherredhus fra kl. 19, og alle er velkommen.
Formålet med hvidbogen har været at skabe et fundament, som dels sikrer en status over områdets mange unikke tilbud og muligheder, dels skaber en fælles plan for udvikling af turismen og dermed flere arbejdspladser på Nordals.
"Jeg er overbevist om, at vi får fuldt hus. Jeg har mødt mange, som venter spændt på hvidbogen, fordi de selv har været med til at gi' input til den. Vi har haft en spændende proces, hvor vi med dialog- og borgermøder har inddraget rigtig mange, hvor vi har bedt om og fået utallige bidrag fra foreninger og landsbylaug, og hvor iderigdommen har været overvældende. Det er vi meget taknemlige for. Undervejs har vi så målt, vejet, prioriteret og været i dialog igen – og nu glæder vi os til at præsentere bogen," siger Jan Bossen fra Visionsgruppen Nordals, som sammen med Tanja Have står bag hvidbogen.

Visiongruppen gør status

På borgermødet den 27. maj vil der først og fremmest være præsentation af bogen og mulighed for at kommentere den, men Visionsgruppen vil også benytte lejligheden til at give en status på de sonderinger og projekter, der allerede er i gang.
"Men hvidbogen er selvfølgelig i centrum. Og efter at have siddet med fingrene dybt i den i nogle måneder, kan vi slå fast, at der ikke er grund til at bruge mere spalteplads på at beklage tingenes udvikling, på negativitet eller bekymring. Faktum er nemlig, at vi i forløbet har fået øjnene op for nye og overvældende muligheder. Nordals har alle forudsætninger for at indtage en plads i superligaen af danske turistdestinationer, og det er ikke fri fantasi eller fiktion. Området har i årtier fostret globale industrivirksomheder og nytænkning. Råstoffet er til stede – nu er det op til os at udnytte det," siger Jan Bossen.

Fakta
En hvidbog er en dybdegående rapport, der har til formål at oplyse offentligheden (eller f.eks. et parlament) om et givent emne eller sag.
Hvidbog for Nordals er opstået efter ønske fra Visionsgruppen for Nordals. Gruppen har fået opbakning fra Sønderborg Kommune v. projektmedarbejder Tanja Have til udarbejdelse af hvidbogen.

Publiceret 21 May 2015 07:00