Foto: Mette Henriksen

Foto: Mette Henriksen

ORIGINAL:

Butikkerne bakker op med udvidede åbningstider

Søndagsåbent, sponsorater og nummerlege: Butikkerne i Haderslev er klar til næst-kommende weekends kæmpeevent

Af
Mette Henriksen

Nye events har det med at lide af begyndervanskeligheder.
Således også ORIGINAL i Haderslev, der løber af stabelen den 29., 30. og 31. maj. Begivenheden samler sport, historie, marked og musik til en kæmpeevent, men har glemt handelen - sådan lyder det i hvert fald fra butikkerne selv.
"Lad os gribe chancen for at folk ind i butikkerne i forbindelse med eventen," lød budskabet fra indehaver af tøjbutikken MG, Jette von Dippe, på et hastemøde torsdag morgen, hvor et stort antal af byens butikker havde fundet sammen med arrangements-gruppen bag ORIGINAL. Her blev der lagt en slagplan for ORIGINAL dagene, som også tilgodeser butikslivet.

Det bliver mega stort

Blandt andet var der stor opbakning fra butikkernes side om at holde åbent indtil klokken 17 lørdag, samt søndagsåbent fra klokken 10-15.
"Vi ser ORIGINAL som et arrangement, som kan vokse sig mega stort, og det gælder om at være med fra starten. Jeg har ikke bedt mit personale om at møde op søndag, men jeg vil gerne selv gøre det," fortsatte Jette von Dippe.

Sponsorat og nummerleg

Der er flere oplagte muligheder for butikkerne at få kunderne, både de lokale og udenbys, til at hive dankortet frem i forbindelse med eventen. Butikkerne har blandt andet mulighed for at sponsorere en deltager i Haderslev Triathlon søndag den 31. maj, hvor deltageren løber med et ekstra startnummer, der er forsynet med butikkens navn. Deltageren får et gavekort på 250 kroner, som vedkommende kan give til sin partner eller medrejsende. Gavekortene er kun gyldige i butikkerne søndag den 31. maj.
Ligeledes kan butikkerne koble sig på nummerlegen, som går ud på at byens gæster skal spotte butikkens navn/logo på løberne, hvilket udløser en gave ved henvendelse i de respektive butikker.
"Konceptet bag ORIGINAL, hvor hele byen løfter i flok, er helt unik og aldrig set før. Så lad os gribe chancen og gøre det til vores eget," lød det blandt andet også fra Hans Dahl fra arrangementsgruppen.

Publiceret 21 May 2015 11:30