Esbjerg træner Niels Frederiksen viste sparketeknik på højt niveau, da FC Nordsjælland mandag tabte 1-3 til Esbjerg i Superligaen. I aften gælder det SønderjyskE.

Esbjerg træner Niels Frederiksen viste sparketeknik på højt niveau, da FC Nordsjælland mandag tabte 1-3 til Esbjerg i Superligaen. I aften gælder det SønderjyskE.

Optakt:

Intenst bundopgør og kampen om Sydjylland

EfB har vundet, hvad der skulle vise sig at være to nødvendige sejre, over Silkeborg IF og FC Nordsjælland og har lagt seks points afstand til nedrykningsstregen inden det regionale opgør mod SønderjyskE torsdag aften på Blue Water Arena. Sæsonens to første indbyrdes opgør er endt uden vinder.
EfB og SønderjyskE har begge behov for point for at holde fremstormende FC Vestsjælland på afstand, men der hører ligheden også op. EfB's cheftræner, Niels Frederiksen, ser kampen som et møde mellem to stilarter.
"De to hold har forskellige styrker. SønderjyskE satser meget på fysik, standardsituationer og direkte spil, mens vi foretrækker at skabe chancer i det etablerede spil. Vores modstander vil gerne have det gjort til en kamp med mange dueller, hvilket vi helst vil undgå ved at spille hurtigt og med kvik boldomgang, så vi kan få et spillemæssigt overtag. Trods de klare forskelle kan det næsten ikke undgå at blive en intens kamp," siger Niels Frederiksen.
Efter problemer med at producere et tilstrækkeligt antal mål af chancerne tidligere på foråret har EfB scoret otte mål i de to seneste kampe i Alka Superliga. Og der var andre kvaliteter ved indsatsen i Farum mandag aften.
"Foruden vores effektivitet foran mål synes jeg, omstillingerne fungerede, organisationen var fin, og alle arbejdede hårdt. Samtlige 11 spillere forsvarede, når det var nødvendigt. Jeg så en konstant og stabil præstation over alle 90 minutter," siger Niels Frederiksen.
De tre sygdomsramte svenskere, Daniel Larsson, Robin Söder og Erik Friberg, er alle meldt klar til kampen, hvorimod Magnus Lekven fortsat ikke har forvundet en mindre forstrækning. Jerry Lucena, der senest blev indkaldt til truppen, har bevaret pladsen.
EfB's trup til kampen i Alka Superliga mod SønderjyskE torsdag den 21. maj kl. 20.00 på Blue Water Arena:
30. Martin Dúbravka
35. Jonas Jensen
2. Michael Jakobsen
3. Daniel Stenderup
7. Mikkel Vestergaard
9. Mick van Buren
10. Emil Lyng
11. Lasse Rise
15. Ryan Johnson Laursen
17. Casper Nielsen
18. Erik Friberg
19. Michael Almebäck
20. Hans Henrik Andreasen
21. Jerry Lucena
22. Mohammed Fellah
23. Jonas Knudsen
27. Robin Söder
32. Daniel Larsson.

Publiceret 21 May 2015 12:00