Søren Frandsen satte konkurrenterne til vægs ved Nordisk Mesterskab for Autolakerere og Karrosseriteknikere.

Søren Frandsen satte konkurrenterne til vægs ved Nordisk Mesterskab for Autolakerere og Karrosseriteknikere.

Esbjergensiske Søren er hele nordens mester

Karrosseritekniker Søren Frandsen fra Esbjerg er den bedste indenfor sit felt

Af
Rune Weitling

Der var gået mange træningstimer forud, men da tingene skulle afgøres var der ingen tvivl. Søren Frandsen fra Esbjerg er simpelthen bare forrygende god til sit arbejde.

For første gang nogensinde afholdt man forleden Nordisk Mesterskab for Autolakerere og Karrosseriteknikere på Teknisk Skole Silkeborg. I løbet af tre dage summede samtlige værksteder af dyb koncentration, slibemaskiner, der kørte på højtryk, banken og svejsning.

Efter en meget tæt konkurrence kunne Karrosseri annoncere vinderen, den danske mester Søren Frandsen fra Bjarne Nielsen A/S i Esbjerg.

Han havde de foregående dage fået skarp konkurrence af deltagerne fra England, Tyskland, Sverige og ikke mindst fra Norge, som vandt sølvet med elev Anders Lint Moland. Søren gik dog sejrsrigt fra konkurrencen og kan nu kalde sig den første nordiske mester nogensinde.

“Jeg har vel trænet intenst en uge op til på skolen, men jeg havde virkelig ikke regnet med både at blive dansk og nordisk mester,” fortæller karosseriteknikeren til Lokalavisen Esbjerg og fortsætter:

“Det var en fed oplevelse, og det betyder jo også, at jeg nu skal til World Skills i Brasilien i august sammen med andre fra Danmark, som er mestre indenfor deres område. Jeg har aldrig været i Brasilien, så det glæder jeg mig da til,” lyder det beskedent fra den 21-årige Esbjergenser.

Publiceret 22 May 2015 10:45