- Dette er en meget beklagelig situation for de involverede familier og en ærgerlig start på et godt projekt, siger borgmester Flemming Christensen. (Foto. JCJ).

- Dette er en meget beklagelig situation for de involverede familier og en ærgerlig start på et godt projekt, siger borgmester Flemming Christensen. (Foto. JCJ).

Køge Kommune kræver stop for byggeri i Bjerggade

KØGE: Økonomiudvalget i Køge kommune besluttede i går, torsdag, at udstede et standsningspåbud i stationsområdet til TK Development.
Byggeriet kan først gå i gang igen, når TK Development kan redegøre for, at det er trygt for beboerne.
Køge Kommune går nu yderligere ind i sagen om spunsningsskaderne på ejendommen Bjerggade 2B, der har slået revner og skabt utryghed hos beboerne.
Først når TK Development på tilfredsstillende vis kan gøre rede for, at forholdene er betryggende for beboerne, kan byggeriet på grunden i nærheden af Bjerggade 2B samt Bjerggade 4, 6 og 8 fortsættes.
I februar gav Køge Kommune på baggrund af en VVM screening en byggetilladelse til, at TK kunne gå i gang med byggeriet af den nye parkeringskælder.
I marts måned begyndte TK Development opførslen af byggeriet, der er led i Køge Kysts udbygning af hele stationsområdet. TK Development er ejer og bygherre og har derfor ansvaret for at gennemføre projektet.
Det fremgår af den juridiske vurdering, som advokatfirmaet Lett har gennemført, hvor det også fremgår, at Køge Kommune som myndighed har håndteret sagen korrekt.
Siden sagen kom frem har kommunen været i dialog med TK, for at opnå en hurtig løsning og afklaring af sagen. TK har nu bedt ingeniørvirksomheden Moe om at vurdere, om det fortsat er sikkert at opholde sig i ejendommen Bjerggade 2B.
Derudover har Køge Kommune som ekstra kvalitetssikring bedt om, at der foretages en kritisk gennemgang af resultaterne af den uvildige undersøgelse.
- Dette er en meget beklagelig situation for de involverede familier og en ærgerlig start på et godt projekt. Vi forventer nu, at TK Development og forsikringsselskaberne søger for at tage hånd om beboerne og får løst problemet, men det er klart, at vi også fremadrettet bør overveje, hvad vi kan gøre for at undgå lignende sager i fremtiden, siger Køges borgmester Flemming Christensen.
Køge Kommune vil nu sammen med Køge Grundejerforening og Køge Kyst udarbejde en vejledning i, hvordan bygge- og anlægsarbejder i Køge bymidte fremover bedst muligt styres og tilrettelægges.
Desuden tager Køge Kommune fat i ejerforeningen og beboerne i Bjerggade 2, 4, 6 og 8, for at høre deres side af sagen. Samtidig opfordrer kommunen TK Development og de ansvarlige forsikringsselskaber Codan og Almindelig Brand til snarest muligt at få løst problemet.
pm

Publiceret 22 May 2015 12:00