Tina Maria er indehaver af Tiria Design, og hun har specialiseret sig i at sy til børn og unge med fysisk handicap.

Tina Maria er indehaver af Tiria Design, og hun har specialiseret sig i at sy til børn og unge med fysisk handicap.

Skræddersyr tøj til handicappede børn

Tiria Design fra Vejle er specialiseret i at sy og designe tøj til fysisk handicappede børn og unge

Af
Jørgen Flindt

Tag nu et par cowboybukser. Noget de fleste tager for givet at gå med. Men så simpelt er livet ikke for alle. Tina Maria fra Vejle tager mål og syr tøj til børn med fysiske handicap. Tøjet laver hun, så det passer nøjagtigt til det enkelte barn, hvad enten barnet er kørestolsbruger, har en sonde eller andet, der gør, at almindeligt tøj ikke passer eller er for besværligt at bruge.
“Det er en niche, helt klart, men også en niche, hvor behovet er stort. Der er mange forældre, som synes at det tøj børn med handicap får tilbudt er for sygehusagtigt,” siger Tina Maria, der er indehaver af firmaet Tiria Design.
Og her gælder det eksempelvis cowboybukserne. En af kunderne var forældre til dreng i kørestol og med muskelsvind. Det var svært for forældrene at finde bukser, hvor der var plads til drengens benskinner, og som samtidig var nemme at få af, når drengen skulle tisse. Det endte derfor altid med joggingbukser.
“Så ham var jeg ude at møde og tage mål af, og vi fik en snak om de udfordringer, han havde. Han lyste helt op, da han fandt ud af, at han da også kunne få cowboybukser, forklarer hun.

Lille firma

Hendes lille firma består kun af hende, og kunder er der flere og flere af. Lige nu er det især Vejle Kommune, som hun samarbejder med. Det skyldtes, at kommunen alligevel som regel er med indover økonomisk, når forældre skal have tøj til deres handicappede børn. Men kunderne er også private.
Tina Maria udvikler ikke kun tøj. Hun er også i fuld gang med at udvikle sin egen forretning. Gennem kurser ved IDEA Entrepreneurship Centre er hun blevet bekræftet i, at konceptet er godt, og at det er en niche, der er værd at gå ind i.
Selv er hun uddannet beklædningshåndværker og har været i lære hos en kjoleskrædder i København. Siden har hun taget uddannelsen til beklædningskonstruktør og har arbejdet selvstændigt nogle år, og deriblandt haft Lilly Brudekjoler i kundeporteføljet.
Men nu gælder det design og syning af tøj til fysisk handicappede børn.
“Der er helt bogstaveligt ikke to kunder, som er ens. Der er enkelte basis ting, jeg har på lager, men jeg har endnu ikke syet to ting, der er ens,” siger hun.
“Jeg havde en multihandicappet dreng med sonde, som lå i en standard body, hvor der var klippet hul til sonden. Sådan noget gør jo ondt på mig at se. Det kan jeg ikke have. Så der udviklede jeg en bodystocking med sondeudtag. Og det fungerer upåklageligt for alle parter,” konstaterer Tina Maria.
Man kan se mere på tiriadesign.dk
Han lyste helt op, da han fandt ud af, at han da også kunne få cowboybukser
Tina Maria, indehaver af Tiria Design

Publiceret 22 May 2015 10:00