Thorbjørn skal støvsuge havnen

Vinder af navnekonkurrencen, Jens Damkjær fra Sjølund, var inviteret til en køretur på havnen i Kolding med den nye store fejemaskine bygget op på en Volvo lastbil. Det var nemlig ham, der vandt navnekonkurrencen, som Kolding Havn udskrev i sit nyhedsbrev fra april måned.
 
Kolding Havn kvitterer med tre flasker rødvin for det gode navn Thorbjørn, som var det vindende forslag.
 

Jens Damkjær gav følgende begrundelse for navnevalget:
 
”En far bruger rigtig meget tid på at feje op efter alle sine børn og det er vel netop dét, den nye fejemaskine skal”. Thorbjørn Egner var norsk forfatter og ”far” til bogen ”Folk og røvere i Kardemomme By”, hvorfra Kolding Havn henter inspiration til navne på havnens maskiner, kraner og køretøjer.

Bestyrelsesformand Kjeld Kjeldsen og direktør Claus Holm Christensen fra Kolding Havn var med under navngivningen af fejemaskinen Thorbjørn og fulgte Jens Damkjærs tur med den fejende og støvsugende maskine med interesse.
 

”Ved brug af moderne og effektivt udstyr viser vi, at der er handling bag, når Kolding Havn er fortaler for grøn transport og er miljøcertificeret,” udtaler bestyrelsesformand for Kolding Havn, Kjeld Kjeldsen.
 
”Kolding Havn ligger lige i smørhullet som bindeled mellem landtransport og ”den blå motorvej” med grøn transport ad vandvejen,” tilføjer han.
 

”Det er en del af dagligdagen at holde rent og mindske snavs og støv på havnen – til gavn for mennesker og virksomheder på havnen samt ikke mindst for hele Kolding by,” supplerer direktør Claus Holm Christensen fra Kolding Havn.
 
”Derfor er vi glade for at kunne overrække Jens Damkjær præmien i forbindelse med navngivningen af Thorbjørn og byde på en køretur, så han kan se fejemaskinen gøre gavn”.

Publiceret 22 May 2015 15:00