Christian Rabjerg Madsen (S), Hans Chr. Schmidt (V) og Claus Toftgaard.

Christian Rabjerg Madsen (S), Hans Chr. Schmidt (V) og Claus Toftgaard.

Enighed:

Tværpolitisk enighed om arbejdspladser til Syd- og Sønderjylland

Uanset partifarve er der enighed om behovet for offentlige arbejdspladser i "udkantsdanmark"

Af
pra

Medlem af folketinget Hans Christian Schmidt (V) havde mandag besøg af folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen (S) og Claus Toftgaard, der begge sidder i bestyrelsen for Staten i hele Danmark. Mødet viste, at der i Syddanmark er tværpolitisk opbakning til at rykke statslige arbejdspladser ud af København.
På trods af forskel i farven på partibogen så er tidl. minister og nuværende medlem af folketinget Hans Christian Schmidt (V) og folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen ()S enige om, at der bør placeres flere statslige arbejdspladser udenfor København.
Præcis denne dagsorden er foreningen Staten i Hele Danmark sat i verden for at fremme. Derfor havde foreningens to sydjyske bestyrelsesmedlemmer, Claus Toftegaard og Christian Rabjerg Madsen (S), sat Hans Chr. Schmidt stævne for at diskutere, hvordan jorden politisk kan gødes for at få flere statslige arbejdspladser til eksempelvis Syd- og Sønderjylland.
”De behøver ikke bruge mange kræfter på at overbevise mig, for jeg har i mange år arbejdet for, at vi skal have flyttet statslige arbejdspladser ud af København og til provinsen. Jeg hilser derfor den nye forening velkommen, og jeg skal gøre mit for, at deres mission lykkes”, siger Hans Chr. Schmidt (V).
Staten i hele Danmark er dannet for at bringe argumenter ind i debatten, der kan understøtte politiske beslutninger om at rykke statslige arbejdspladser ud af København og til provinsen.
”I dag ligger 36 ud af 42 statslige styrelser på de dyreste adresser i Hovedstaden. Det giver et skævt Danmark og en dårlige offentlig opgaveløsning, fordi de statslige embedsmænd ikke oplever ret meget af den virkelighed, som de i deres virke sætter rammerne for. Jeg glæder mig over, at vi på tværs af partier i Syddanmark er enige om, at vi fremadrettet skal have flere statslige arbejdspladser rykket fra København og ud i landet ”, siger folketingskandidat og bestyrelsesmedlem, Christian Rabjerg Madsen (S).
Foreningen staten i hele Danmark har tidligere holdt møder med andre politikere fra Syd- og Sønderjylland i kampen for at skabe opbakning til ideen om, at fordele statslige arbejdspladser mere ligeligt mellem landsdelene. 
 

Publiceret 22 May 2015 08:00