Jesper Binzer:

Esbjerg var de første, der forstod os

Af
Rune Weitling

Så er det i den kommende uge, at rødderne fra landets måske fedeste rockband gør sin entré på Tobakkens scene.
Det sker torsdag aften, hvor det gode orkester D-A-D har lagt sin produktionsøver og dermed også startkoncert forud for sommerens festivaler. Der er allerede solgt over 1.000 billetter, men Erik Lodberg fra Tobakken oplyser, at der stadig er billetter at få for de hurtige.

Én, der i sandhed glæder sig til mødet med det esbjergensiske publikum, er forsanger Jesper Binzer, som Lokalavisen Esbjerg fik en snak med forud for koncerten:

“Esbjerg er jo vores andet hjemland, så der var ikke noget at gøre,” fortæller Jesper Binzer og fortsætter:

“Vi har en tendens til, at vi vil starte vores tour på god oplevelse. Så sagde vi, hvad med at tage til Esbjerg igen for helvede. Der er god plads på Tobakken, men det er sgu stadig en rockklub. Vi vil prøve settet af og se om de gamle mærkelige numre, som vi har valgt, falder i god jord hos vores kernefans. Gør de det, så tør vi også spille dem for et fyldt stadion i Aarhus.”

Koncerten med D-A-D er den første og eneste indendørs koncert med bandet i 2015, og det er klokken 20.00 der bliver fyret op under Tobakken torsdag.

“Og vi glæder os til at fyre den max af i Esbjerg, ligesom vi sgu bare glæder os til at kigge forbi igen,” siger D-A-D's frontmand og peger på flere ting, der er medvirkende til, at Esbjerg og Tobakken er favorit-spillestedet:

“Det er mange små ting, der gør det. Esbjerg og Herning var de første, der rigtig forstod os, da vi tog til Jylland for 31 år siden. Vores fans i Esbjerg forstod bare før resten af Danmark, at man ikke skal være så bange for heavy rock. Det er god musik - bare lidt højere. Derudover er der nogle rigtig flinke folk på Tobakken, og så bor vi altid på Hotel Ansgar. Det er vist noget med to en halv stjerne, det har, men det er bare skide hyggeligt,” fortæller Jesper Binzer med et grin og slår fast inden koncerten:

“Det bliver fedt. For publikum og for os. Esbjerg er sgu vores by, og i virkeligheden er det det eneste sted, hvor vi tør stå nøgne og lyserøde og prøve tingene af. Vi lover en fest.”

Publiceret 22 May 2015 12:15